10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConferinţă ştiinţifică în domeniul ingineriei

Conferinţă ştiinţifică în domeniul ingineriei

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România organizează, pe 8 și 9 noiembrie, ediţia a XVIII-a a Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională „CONFERENG 2013 – Inovarea academică şi Dezvoltarea economică – o abordare provocatoare“. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, la ora 9.30, în Amfiteatrul A 016 din incinta Facultăţii de Inginerie, (sediul Rectoratului), Târgu Jiu. Începând de la ora 11.00, Conferinţa se va desfăşura pe cele şase secţiuni astfel: Mecanică aplicată, rezistența materialelor, organe de mașini, Tehnologii de inginerie mecanică, Energie și inginerie electrică, Sistem de control, electronică, tehnologia informației, matematică, Ingineria mediului şi Inginerie economică.
Conferinţa din acest an va găzdui și două workshop-uri organizate în cadrul Proiectului „Noi materiale de construcţii obţinute prin reciclarea eco-sustenabilă a deşeurilor industriale, EcoWASTES (LIFE10 ENV/RO/729), proiect coordonat de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu în parteneriat cu SC Complexul Energetic Oltenia SA, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj și care se derulează în perioada 1 septembrie 2011- 31 august 2014.
Manifestările organizate în cadrul CONFERENG 2013 vor continua sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 10.00, cu vizitarea zonelor industriale: Rovinari, Turceni, Țicleni. Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai marilor companii industriale generatoare de deşeuri din sectorul energetic, petrolier, metalurgic, ai companiilor care activează în domeniul construcţiilor sau în domeniul fabricării materialelor pentru construcţii, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, ai autorităţilor locale din Gorj, ai agenţiilor de protecţie a mediului din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS