13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine minte: Olguţa sau CNI?

Cine minte: Olguţa sau CNI?

În administraţia locală din Craiova a venit deja sezonul rece. Cineva minte de îngheaţă apele. Două sunt personajele pe care nu ştim dacă să le credem atunci când vorbesc despre stadionul „Ion Oblemenco“: primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, şi directoarea Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu. Cele două se contrazic flagrant în declaraţii.

Războiul Olguţei cu Mititelu a ajuns în faza pe justiţie. Procese de o parte şi de alta, acuzaţii de şantaj, de bătaie, şi multe alte ingrediente care au transformat spaţiul public într-un lighean cu lături. După o „dragoste“ nebună în campania electorală din vara anului trecut, Olguţa a trecut la represalii împotriva lui Mititelu, căruia i-a interzis accesul pe stadionul Ion Oblemenco. „Trădat“, Mititelu şi-a câştigat în instanţă dreptul de a juca din nou pe Centralul din Bănie, dar, practic, încă aşteaptă cu dinţii la gard acest lucru, deoarece primăria a uzat de toate posibilităţile legale pentru a-l împiedica. Deşi a pierdut proces după proces, municipalitatea se poate considera mulţumită că şi-a atins scopul până acum: echipa lui Adrian Mititelu să nu intre pe „Oblemenco“. Argumentul forte al primarului Lia Olguţa Vasilescu a fost acela că stadionul nu i-ar mai aparţine şi că decizia de a-l reintrega pe Mititelu ar reveni Companiei Naţionale de Investiţii, cea care ar urma să finanţeze construirea noului complex pe care îl visează primarul. Din ce bani, nu se ştie însă. Cert este că, intenţionat sau doar din necunoaştere, ca să nu-i spunem prostie, Lia Olguţa Vasilescu foloseşte argumente care nu stau în picioare şi pe care le desfiinţează chiar directoarea CNI, Manuela Pătrăşcoiu.

La Craiova nu e ca la Bucureşti

Iată ce spunea primarul Craiovei pe blogul personal după ce judecătorii au permis echipei lui Adrian Mititelu să joace pe „Ion Oblemenco“.
„Cum comentez decizia instanţei? Ciudată. Pentru că nicăieri în lume proprietatea publică nu poate fi urmărită silit. Cred că e mai mult de competenţa CSM să răspundă, oricum, la această întrebare“, scria Olguţa. Ba poate fi urmărită silit şi au fost cazuri nenumărate în care clădiri sau terenuri aparţinând statului sau autorităţilor locale au intrat în proprietatea unor persoane fizice în urma unor sentinţe judecătoreşti puse în executare. Mai departe, primarul explică de ce nu pot juca două echipe pe „Ion Oblemenco“. „De ce joacă CSU pe stadion şi nu FCU? Pentru că CSU a solicitat de la CNI acceptul de joc, iar FCU nu a depus nici o cerere în acest sens. Cred că e mai lejer să dai vina pe primar şi să te dai victimă, eventual să dai şi primăria în judecată, decât să asculţi ce spun de câteva luni, că nu primarul sau Consiliul Local mai au dreptul de folosinţă asupra stadionului. Al cui e, de fapt, acum stadionul? Folosinţa bunului a fost transmisă Companiei Naţionale de Investiţii ca şi prerogativă a dreptului de proprietate, în vederea executării obiectivului de investiţii „modernizare Complex Sportiv Craiova“, spune primarul.
Ei bine, CNI, sub semnătura directoarei generale, o contrazice pe Olguţa Vasilescu. Dacă citeşti răspunsul trimis de CNI la solicitarea GdS te întrebi cine minte: primarul sau directoarea CNI? „Predarea de către Primăria Municipiului Craiova şi, respectiv preluarea, în folosinţă gratuită, de către Compania Naţională de Investiţii a imobilului(stadion şi teren aferent), care trebuie să fie liber de orice sarcini, se va face pe bază de protocol la momentul la care CNI va demara procedura de achiziţie publică pentru realizarea investiţiei „Modernizare Complex Sportiv Craiova“. Acest lucru se va întâmpla după aprobarea investiţiei şi obţinerii surselor de finanţare pentru aceasta. De asemenea, precizăm că, în vederea preluării, în folosinţă gratuită, de către CNI a imobilului (stadion şi teren aferent) la care faceţi referire, anterior aprobării investiţiei şi obţinerii surselor de finanţare, trebuie să fie emisă o hotărâre de guvern privind preluarea de către Primăria Municipiului Craiova a suprafeţei de teren care se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj“, se arată în răspunsul CNI trimis pe adresa GdS pe 1 noiembrie. Deci, nici vorbă ca stadionul să fi fost predat CNI în folosinţă gratuită. Şi atunci cine minte, Olguţa sau CNI?

Alte declaraţii ciudate ale Olguţei

Tot pe blogul personal, primarul Craiovei lansează idei fanteziste, departe de lumea reală. „Când începe construcţia noului stadion? După demolare, care sperăm să aibă loc pe finalul anului“, se întreabă şi răspunde tot ea. Păi ca să demolezi trebuie să-l predai, ca să-l predai trebuie să fi fost găsite sursele de finaţare. După părerea ei, aceste surse au fost găsite pentru că la următorul ciclu de întrebare-răspuns spune următorul lucru: „Există fonduri pentru construcţia stadionului nou? Da“. CNI spune că NU, tocmai de aceea stadionul nu a fost preluat în folosinţă gratuită. Deci, cine minte?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS