7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe zboruri în interes de serviciu pentru parlamentari

Mai multe zboruri în interes de serviciu pentru parlamentari

Parlamentarii vor beneficia de mai multe zboruri interne pe săptămână, potrivit unei modificări aduse articolului din Statutul deputaţilor şi senatorilor referitor la transport, informează b1.ro. Modificarea adoptată astăzi de Plenul Reunit al Parlamentului se aplică doar pentru zborurile în interes de serviciu, iar aprobarea se dă în Biroul Permanent.

Până acum, actul normativ prevedea că deputaţii şi senatorii beneficiau de o singură călătorie dus-întors pe săptămână în circumscripţia electorală în care au fost aleşi. În prezent, potrivit modificării, în condiţiile în care parlamentarii au beneficiat deja de un zbor intern dus-întors pe săptămână, vor avea posibilitatea să mai deconteze încă un zbor dacă acesta este făcut în interes de serviciu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că modificarea în acest sens a Statutului parlamentarilor era obligatorie pentru a clarifica actul normativ. ”Dacă de exemplu, săptămâna aceasta avem o reuniune NATO la Cluj şi parlamentarii din Comisia de apărare au făcut deja deplasarea cu avionul, noi nu mai putem să le dăm încă una şi trebuie să le dăm o deplasare cu maşina sau cu trenul, care este mai costisitoare şi ca timp, şi ca resurse financiare”, a explicat Zgonea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS