15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde modernizezi şi unde crapă

Unde modernizezi şi unde crapă

Investiţii şi modernizări duse pe apa din canal, aşa s-ar putea spune despre unele dintre rezultatele modernizării PT Sărari. Blocurile din imediata vecinătate a punctului termic – R1, R2 şi R3 – nu au de câteva zile apă caldă şi rece la etajele superioare, şi asta după ce au stat aproape o lună fără apă caldă. „La mine, la etajul 9, nu prea ajunge apa. Am spus la asociaţie. Nu este presiune nici la apă rece. Problemele sunt de câteva luni, de când au spart muncitorii conducta de apă. Acum au remediat, dar apa nu are presiune şi nu mai urcă la etajele de sus“, a spus  Florea Măgăran, proprietar în blocul R1.
Problemele, într-adevăr, s-au ivit pe parcursul lucrărilor de schimbare a conductei de apă rece, care face legătura între PT Sărari şi cele trei condominii, susţin proprietarii.  Muncitorii Companiei de Apă Oltenia ar fi lovit conducta de apă rece, spun locatarii, atunci când au vrut să o schimbe, fiindcă vechea conductă era plină de manşoane. Apa s-a dus toată în canalele de vizitare, unde se găsesc conductele de apă caldă, şi de aici la canal. Cum conducta de apă caldă a fost acoperită de apă, la proprietari nu mai ajungea apă la o anumită temperatură, ci direct rece. Până s-a depistat ce este cu conducta avariată şi din ce cauză proprietarii nu mai au apă rece, au trecut săptămâni bune. Dar când să se bucure că avaria s-a remediat şi că vor beneficia iar de apă caldă şi rece, aşa cum se cuvine, a apărut altă problemă. „Oamenii au dreptate, nu mai au presiune de pe la etajul şase-şapte. A fost conducta de apă spartă şi când au remediat nu ştim ce au făcut că nu mai este presiune. Vedeţi, aici au scos conductele afară că nu au putut să sape să le bage în pământ şi să intre cu ele în punctul termic. Aici este un transformator şi ei nu au avut utilaje să sape. Nu ştiu cum o să fie la iarnă. Probleme cu presiunea nu au mai fost până acum“, a povestit Ion Rujan, proprietar în blocul R3.

În căutarea presiunii

Locatarii spun că pe o parte se investeşte şi pe alta se pierde. Zile întregi, zeci de metri cubi de apă s-a scurs la canal, iar săptămâni întregi zeci de apartamente au stat fără apă caldă. Şi când credeau că toate s-au rezolvat, au rămas fără apă caldă şi rece la etajele superioare. „Am anunţat la CAO să vină să remedieze, noi nu ştim ce se întâmplă. Au venit joi şi nimic. Au umblat pe la sitele alea din subsol. Şi acum sunt în subsol, dar la blocul R2“, a precizat Alexandru Popescu, proprietar în blocul R2.
Angajaţi ai CAO au mers două zile la rând la blocurile cu pricina pentru a descoperi ce se întâmplă şi pentru a remedia deficienţele reclamate de proprietari. „Echipele noastre au mers la aceste blocuri, au luat legătura cu persoana care ne-a sesizat. Au mers în subsol şi au curăţat filtrele, iar ieri (joi – n.r.) au montat un manometru în subsolul unuia dintre blocuri pentru a măsura presiunea“, a declarat reprezentantul CAO, Mihaela Chiriţescu.
La rândul lor, reprezentanţii SC Termo Craiova SRL susţin că este normal să nu fie presiune nici la apa caldă, dacă sunt probleme similare cu apa rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS