3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci persoane, urmărite penal după atacul asupra ministrului Culturii

Cinci persoane, urmărite penal după atacul asupra ministrului Culturii

Cinci persoane au fost citate la Poliţie pentru a le fi aduse la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiate în calitate de învinuiţi în dosarul privind atacul asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu, informează romaniatv.net.

„În cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu prilejul participării la un protest neautorizat în Centrul Vechi al Capitalei, în data de 17.10.2013, lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Sector 3, sub îndrumarea procurorilor acestei unităţi de parchet, au procedat la citarea unui număr de cinci persoane, în vederea aducerii la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi”, se arată într-un comunicat al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3 Bucureşti.

Daniel Barbu a participat în 17 octombrie la evenimentul „Cafeneaua critică”, în Club A din Centrul Vechi. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine – poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS