12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Naţiunilor Unite, serbată astăzi la Craiova

Ziua Naţiunilor Unite, serbată astăzi la Craiova

Ziua de 24 octombrie este sărbătorită de cele 193 de state membre drept Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), aceasta fiind cea mai importantă organizaţie internaţională din lume. Cu această ocazie, Asociaţia Tineretului ONU – filiala Craiova, cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor, a organizat un eveniment intercultural. În prima parte a manifestării a avut loc o dezbatere susţinută de mai mulţi profesori universitari, alături de profesori susţinând discursuri şi studenţi Erasmus. În cea de-a doua parte a evenimentului a avut loc un atelier cultural, unde studenţii Erasmus şi-au reprezentat ţara printr-un stand. Scopul manifestării a fost acela de a face cunoscută Organizaţia Naţiunilor Unite în rândul tinerilor craioveni.

Delegaţii de tineret la ONU şi-au prezentat astăzi raportul de activitate

Cu prilejul Zilei Naţiunilor Unite, Ministerul Tineretului şi Sportului a găzduit astăzi o întâlnire între reprezentanţii de tineret la ONU, Eliza Chirilă şi Cosmin Chiriţă şi secretarul de stat Cristian Cosmin şi subsecretarul de stat Augustin Ioan. Subiectul principal al discuţiei a fost prezentarea raportului de activitate al celor doi reprezentanţi ai programului „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite”, program implementat de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Tema acţiunii desfăşurată de România, care s-a bucurat de susţinerea ambasadorului României la ONU, doamna Simona Miculescu, a fost „Educaţia financiară pentru tineri”.

Programul „Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” reprezintă o platformă de promovare a intereselor tineretului român. În februarie 2014, cei doi delegaţi de tineret ai României la Naţiunile Unite vor participa activ la lucrările Comisiei a III-a, respectiv Comisia pentru Dezvoltare Socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS