22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii din primării, nemulţumiţi de salarii

Angajaţii din primării, nemulţumiţi de salarii

Primarii de comune din judeţul Gorj aşteaptă de la guvernanţi modificarea grilelor de salarizare de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, începând cu 1 ianuarie 2014. Edilii sunt nemulţumiţi de lefurile mici pe care le primesc, în raport cu munca depusă. Există şefi de primării care încasează lunat 1.600-1.700 de lei şi spun că nu vor mai putea să mai facă faţă cheltuielilor personale, având în vedere şi răspunderea pe care o au, aceea de reprezentanţi ai comunităţii. În afară de lefurile personale, edilii gorjeni mai solicită guvernului, prin intermediul consiliului judeţean, creşterea salariilor şi la personalul din subordine. S-a ajuns în situaţia ca un angajat al primăriei să fie plătit cu doar câteva sute de lei şi să realizeze sarcini pe care nu le are menţionate în fişa postului.

Primar cu leafă de 1.700 de lei

Victor Geogia, primarul din comuna Bengești-Ciocadia, a declarat că vicepremierul Dragnea i-a promis că din luna ianuarie 2014 salariile în administrația publică locală vor crește. Geogia este interesat și își dorește ca salariul său de primar să crească, pentru că raportul muncă-salarizare este incorect. Primarul din Bengești-Ciocadia s-a plâns de salarizare în timpul unei ședințe de la Consiliul Județean Gorj: „Vreau să nu ne uitați cu o problemă. Vicepremierul Dragnea ne-a promis că ne va mări salariul. Ne-a spus că de la 1 ianuarie se va schimba și salariul nostru, că va mai crește. Eu am 1.700 de lei și este puțin. Plus că muncim mult și avem 13 lei diurna. Ce poţi să faci cu 13 lei, când numai într-o zi trebuie să faci vreo două-trei drumuri, să umbli după avize, bani, constructori şi altele? Trebuie modificate grilele de salarizare pentru că altfel nu mai avem ce să le mai spunem oamenilor pe care îi avem în subordine. Şi aşa pe unii i-am pus să facă şi alte lucruri. Mai este şi povestea cu locul de muncă, dar până la urmă omul pleacă în altă parte dacă ia mai mulţi bani pentru că efectiv nu se mai descurcă – îi bate banca la uşă“.

Salariu de 580 de lei la Slivileşti

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, a declarat că încasează lunar o leafă de 1.900 de lei. Edilul a declarat că are destui oameni în subordine care i-au spus că se gândesc dacă de anul viitor vor mai veni sau nu să mai lucreze la primărie, întrucât banii primiţi nu le mai ajung nici pentru o jumătate de lună. Activitatea de la primărie nu le permite să mai lucreze şi în altă parte pentru completarea veniturilor. „În condiţiile în care comparăm cu alte salarii din alte instituții publice, lefurile sunt mici. În localitatea Slivilești am angajați care au chiar și 580 de lei salariu, 600 – 700 de lei. Am persoane care nu vor mai veni la serviciu pentru că au salariul mic, fac naveta de la Motru. Vorbesc despre o bibliotecară, de exemplu. Oamenii mi-au spus că nu le ajung banii, mai ales că fac naveta și nu le este ușor“, a declarat Sorin Bucurescu, edilul comunei Slivileşti. Bucurescu este solidar însă cu edilii care au salarii mici şi cer o mărire de leafă, însă el este unul dintre cei mai avuţi primari din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS