14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius, cu zece grade mai puţin faţă de ziua precedentă.
Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a declarat, corespondentului Mediafax, că cel mai frig, minus 8 grade Celsius, a fost la ora 7.30, temperatura stagnând la aceeaşi valoare aproximativ o oră.
„Minima de minus 8 grade Celsius a fost înregistrată la ora 7.30 şi a rămas constantă timp de o oră. De asemenea, în Miercurea Ciuc a fost brumă şi îngheţ la sol”, a precizat Tanko Karoly.
Temperaturile de duminică dimineaţă au fost negative în tot judeţul Harghita, la Joseni meteorologii măsurând minus 5 grade Celsius, iar la Topliţa minus 4 grade.
Temperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Staţia Meteo Bucin, unde au fost consemnate minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au indicat o minimă de minus un grad.
Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, iar maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeaşi localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS