17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri legislative în Luxemburg

Alegeri legislative în Luxemburg

Peste 600 de secții de votare s-au deschis duminică dimineață în Luxemburg pentru alegerile legislative anticipate, cu rezultat incert pentru premierul Jean-Claude Juncker, relatează AFP, conform Agerpres.
Cele 628 de secții, deschise la ora locală 8:00 (6.00 GMT), se vor închide la ora locală 14:00 (12:00 GMT), iar primele rezultate sunt așteptate la începutul serii.
Potrivit AFP, cei 238.587 de alegători luxemburghezi urmează să-i aleagă pe cei 60 de deputați ai parlamentului unicameral, dintre candidații nominalizați de către nouă partide, variind de la extrema stângă la dreapta populistă.
Formațiunea creștin-socială CSV, a premierului Jean-Claude Juncker, ar putea pierde o parte din cele 26 de locuri pe care le deținea în Parlamentul dizolvat cu șapte luni înainte de încheierea legislaturii, în urma unui scandal care a implicat serviciile de informații ale statului. Cu toate acestea, CSV va rămâne, probabil, cel mai mare partid din Marele Ducat.
Partenerul său tradițional, partidul socialist LSAP, care a rupt alianța în această vară, ar putea înregistra, de asemenea, un declin, potrivit rarelor sondaje de opinie publicate.
Liderul socialist, Etienne Schneider (42 de ani), speră însă să-i smulgă postul de prim-ministru lui Jean-Claude Juncker (58 de ani), care a deținut această funcție timp de 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS