16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 octombrie - Ziua Mondială a Statisticii

20 octombrie – Ziua Mondială a Statisticii

Statele membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) marchează pe 20 octombrie Ziua Mondială a Statisticii, ca o recunoaștere a importanței fundamentale de a susține capacitatea statistică națională de a produce statistici relevante și oportune privind dezvoltarea social-economică a statelor, necesare pentru luarea deciziilor, elaborarea politicilor naționale și asigurarea monitorizării acestora.
La nivel global, aproape 2.100 organizații din 124 țări participă la Anul Internațional al Statisticii (Statistics2013). Statistics2013 este o inițiativă mondială prin care se evidențiază contribuția științei statistice la identificarea soluțiilor provocărilor globale, inclusiv la bunăstarea populației mondiale, conform Agerpres.
Celebrarea Zilei Internaționale a Statisticii are pe agendă Obiectivele inițiativei ‘Statistics 2013’, care constau în sporirea gradului de înțelegere a publicului cu privire la puterea și impactul statisticilor asupra tuturor aspectelor societății și în promovarea statisticii ca profesie în rândul liceenilor și studenților.
Acțiunile organizate pentru acest dublu eveniment evidențiază importanța statisticii pentru diferite domenii și sectoare de activitate, precum fizică, biologie, psihologie, economie, sociologie, mediul de afaceri, mass-media, factorii de decizie politică, angajatori, studenți, dar și pentru publicul larg. Printre participanții la acțiuni se numără societăți profesionale naționale și internaționale, universități, școli, întreprinderi, agenții guvernamentale și institute de cercetare. Aceste grupuri sunt implicate în educarea a milioane de persoane cu privire la contribuția științei statistice, prin intermediul seminariilor și conferințelor de presă.
Statele membre ONU au fost încurajate să desfășoare la nivel național evenimente de marcare a acestei zile internaționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS