16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStradă asfaltată cu dalele de la tramvai

Stradă asfaltată cu dalele de la tramvai

http://www.youtube.com/watch?v=tvdPr_KkuWk

O stradă dintr-un cartier periferic al Craiovei a fost „asfaltată“ într-un mod inedit. Administraţia locală a decis că nu există altă metodă de anihilat nămoalele, prin care înoată zilnic craiovenii din această zonă, decât să aşeze pe mijlocul drumului dalele dislocate de la tramvai. Prin urmare, cei care locuiesc pe strada Dobrogea din cartierul Catargiu s-au trezit cu dalele de la tramvai la poartă. Mare le-a fost mirarea când au aflat că în nici un caz nu vor beneficia de vreun astfel de mijloc de transport, ci este noul asfalt de care se vor bucura mult timp de acum înainte. În plus, au avut noroc că s-au ales şi cu aceste dale, pentru că, spun localnicii, au aflat că pe strada lor locuieşte un „barosan“, altfel şi acum ar fi mers în cizme de cauciuc prin bălţi şi hârtoape. „Strada asta este lungă. Pleacă din bulevardul Râului şi ajunge în mijlocul cartierului Catargiu. În vară ne-am trezit că pun dalele astea. Bine până aici, dar nu au avut nici un plan. Au venit şi le-au pus în mijlocul drumului cu vreo 30-40 cm mai sus decât strada, iar noi cu casele am rămas jos. Au pus câte două dale pe care nu poate trece decât o maşină. Noroc că nu este intens circulată strada. Cine nu şi-a pus pământ sau pietriş la porţi a rămas ca în groapă“, a spus Mihail Călinescu, localnic.
Noul „asfalt“ a fost o tentaţie mare şi pentru etnicii din zonă, care au încercat să disloce metalul încorporat în asfalt. „Au bătut ţiganii şi două săptămâni în ele, dar s-au lăsat păgubaşi că este greu. Ele sunt cum sunt, dar lăţimea lor este de cel mult doi metri. Dacă se întâlnesc două maşini, una trage pe dreapta până trece cealaltă. În total, strada măsoară 4,10 m. Oricum, maşinile merg pe mijlocul drumului. Şoferilor le este frică să nu intre cu roţile maşinilor în fiarele care sunt ieşite în afară“, a explicat alt localnic.

E asfalt, nu e tramvai

Locuitorii de pe strada Dobrogea îşi doresc acum doar ca administraţia locală să le mai „toarne“ şi al treilea rând de dale pe stradă ca să aibă lăţimea unei străzi pe care pot circula două autoturisme. „Acolo, în capăt, au pornit cu trei dale, dar au renunţat şi au pus în continuare doar două. Am avut discuţii cu angajaţii de la RAADPFL, că le puseseră la o jumătate de metru înălţime. Una mai sus, alta mai jos. Abia după asta le-au ridicat, au mai săpat şi le-au pus şi drept. Bune şi aşa, dar să vină cu încă un rând, să arate şi ea a stradă. Vai de noi, că aşa ceva nu există, cred, în toată ţara. Pe aici, pe lângă garduri, am completat noi cu pământ, ca să fim la acelaşi nivel cu strada, că altfel urcai ca pe munte“, a spus Marin Ocolişeanu, localnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS