29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale, la Muzeul Olteniei

Craiova: Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale, la Muzeul Olteniei

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează joi „Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale”, a anunţat instituţia printr-un comunicat. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a secţiei (strada Popa Şapcă nr. 8), la ora 12:30. Activitatea va consta în prezentarea de videoproiecţii având ca temă Universul şi structurile sale, prezentate de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova, o prezentare privind promovarea şi valorificarea elementelor specifice viziunii populare româneşti asupra cerului, făcută de muzeograf dr. Olivia Cioboiu, precum şi vizionarea filmelor digitale rezultate din prima ediţie a proiectului urmată de lecturi publice pe tema constelaţiilor româneşti tradiţionale (Ziua Constelaţiilor).

La manifestare vor participa studenţii Departamentului de Geografie a Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova, coordonaţi de lector univ. dr. Emil Marinescu şi elevii Colegiului Naţional „Carol I”, îndrumaţi de profesorii de la catedra de biologie, dr. Carmen Ciuculescu şi dr. Camelia Simeanu.

Acţiunea coordonată de dr. Olivia Cioboiu, muzeograf în cadrul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, coincide cu perioada în care au loc manifestări cultural-educative dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic (4-10 octombrie), sărbătoare internaţională a ştiinţei şi tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS