5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDragnea: Nu iau în calcul să demisionez din Guvern

Dragnea: Nu iau în calcul să demisionez din Guvern

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi că nu ia în calcul demisia sa din Guvern, după ce a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres.ro. „Nu iau în calcul să demisionez din Guvern, pentru că, dincolo de faptul că sunt nişte acuzaţii nefondate – vreau să fac o precizare: eu nu merg în instanţă să-mi probez nevinovăţia, în instanţă aştept ca procurorii să probeze aceste acuzaţii absurde. Iar în ceea ce priveşte demisia din Guvern, sunt nişte proiecte la care m-am angajat pe care vreau să le duc la capăt, iar aceste acuzaţii, din fericire, n-au nici o legătură cu activitatea de ministru”, a punctat Liviu Dragnea, care deţine şi postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

El a spus că trimiterea sa în judecată reprezintă un „lucru bun”, argumentând că astfel opinia publică va putea să vadă „toate aberaţiile din dosar”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, de procurorii DNA, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pe 6 septembrie 2012, pentru că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie, folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral şi falsificarea de semnături.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS