7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRechizite şcolare pentru elevii din Dolj

Rechizite şcolare pentru elevii din Dolj

220 de elevi din şapte localităţi ale judeţului Dolj au primit vineri rechizite şcolare, din partea reprezentanţilor companiei Ford.

Culorile, lipiciul, hârtia glasată, o forfecuţă, lipici, acuarele, creioane şi caiete au fost cadourile de care s-au bucurat unii dintre elevii din localităţile Terpeziţa, Sălcuţa, Vârtop, Unirea, Giubega, Urzicuţa şi Giurgiţa. Pentru aceste rechizite, banii au fost colectaţi de la angajaţii Ford, rechizitele fiind destinate elevilor de clasa I, dar şi celor din clasele II-IV. „Ideea de a face cadou rechizite şcolare pentru elevi a pornit de la campania derulată în acest an de 1 Iunie. Am fost la Urzicuţa, unde am rămas impresionaţi de grădiniţa în care învăţau copiii. Era o clădire frumoasă ca arhitectură, dar foarte veche, defecţiunile fiind acoperite de diverse ornamente făcute de educatoare şi copii şi puse pe pereţi. Tot ce era realizat se făcuse din banii cadrelor didactice şi atunci mi-am dat seama că nu au la dispoziţie nici un fel de materiale de lucru cu elevii la clasă. Ştim că şi posibilităţile în mediul rural sunt reduse şi am gândit să le venim puţin în ajutor“, a spus Ana Maria Timiş, purtător de cuvânt al Ford România.

Vremea rece îi ţine acasă

Prima oprire a fost la Şcoala gimnazială Urzicuţa. Aici elevii au fost impresionaţi în special de recipientele cu lipici. Bucuria copiilor a fost explicată repede de învăţătoarea clasei. „Ieri am lucrat ceva la clasă şi nu am avut decât trei sticluţe cu lipici, pe care le-am scos să lucrăm cu ele şi prima reacţie a copiilor a fost că ei nu au aşa ceva. Şi le-am explicat că le voi da la fiecare“, a precizat dascălul. Dar nu numai rechizitele le lipsesc copiilor de la Urzicuţa. „De când s-a lăsat frigul, ne-am întâlnit cu foarte multe situaţii în care părinţii vin şi ne spun că nu îi mai pot aduce la şcoală pentru că nu au încălţăminte şi haine pentru vremea rece. Este destul de trist“, a spus directorul şcolii. Aceasta este, de fapt, realitatea în care trăiesc o bună parte din copiii din mediul rural. Bucuroşi de rechizite au fost şi elevii de la Giurgiţa. „Acum o să am şi eu acuarele. Nu aveam“, a spus o fetiţă de clasa I. Şi astfel de copii, care au nevoie de rechizite, sunt câteva mii. În judeţul Dolj, 26.500 de elevi sunt trecuţi oficial pe lista pentru rechizite şcolare de la Ministerul Educaţiei. Procedura este în plină derulare şi în acest moment nu se ştie exact când o să primească elevii pachetele cu tot ce au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea la şcoală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS