21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD Dolj, un butoi cu pulbere!

PSD Dolj, un butoi cu pulbere!

Deputatul Petre Petrescu l-a reclamat la Parchet pe şeful PSD Dolj, Claudiu Manda. Petrescu susţine că a fost ameninţat cu moartea. Manda nu comentează. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conflictul din sânul PSD Dolj este pe cale să escaladeze spectaculos, după ce deputatul Petre Petrescu i-a făcut plângere penală la Parchet preşedintelui în exerciţiu, Claudiu Manda. Petrescu susţine că Manda l-ar fi ameninţat cu moartea în mai multe rânduri, în prezenţa unor martori.
„Soţia a primit un telefon de ameninţare, am şi depus înregistrarea la Parchet. S-au făcut mai multe acţiuni împotriva mea, inclusiv prin instituţii ale statului. Claudiu Manda fost chemat de mai multe ori la Parchet, pentru a da explicaţii“, a dezvăluit Petre Petrescu. „Deocamdată, prefer să nu comentez nimic despre acest subiect“, a spus, la rândul său, Claudiu Manda. Într-un răspuns adresat GdS, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ne-a informat că dosarul „se află în lucru la procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, fiind în faza actelor premergătoare“, iar „furnizarea altor date la acest moment nu este oportună, întrucât ar impieta bunul mers al anchetei“. Potrivit art. 224 din Codul de procedură penală, „în vederea începerii urmăririi penale, organul de urmărire penală poate efectua acte premergătoare“. Ele sunt definite de literatura de specialitate drept „activităţile desfăşurate de organele de urmărire penală, în vederea începerii urmăririi penale. Scopul lor constă în clarificarea datelor care confirmă sau infirmă existenţa infracţiunii“. Unele surse susţin că primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ar fi citată ca martor în acest dosar. Pe 5 septembrie, Olguţa a făcut o vizită la PÎCCJ, unde a stat mai bine de o oră.
„A fost o vizită de curtoazie, nu am nici un dosar, deocamdată. Probabil că se lucrează la vreunul, dar nu am cunoştinţă de aşa ceva“, a declarat Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax. La acea dată, presa a legat vizita de presupusul autoturism al SRI „tixit“ cu tehnică de ascultare plantat sub geamul Primăriei Craiova, dovedit ulterior ca aparţinând primarului din Castranova, Dumitru Măceşanu.

„Nu avem conflicte“

Într-un amplu interviu acordat ieri unui cotidian online, Claudiu Manda a ţinut să sublinieze, în mai multe rânduri, că în sânul PSD Dolj nu există conflicte. „Nu avem conflicte. Sigur că suntem un partid în care avem păreri diferite, până la urmă de aceea există regula aceasta a democraţiei. Le luăm, le ascultăm, le discutăm, fiecare coleg are libertatea şi dreptul să spună ce gândeşte. (…) Nu avem divergenţe. Pot să mai fie o persoană – două. Sigur, peste tot e aşa, dar nu există falii, nu există curent de opinie, nu există grupuri construite gen «ai lui cutare», gaşca sau echipa nu ştiu cui“, declara Manda. Odată cu ascensiunea lui Victor Ponta la vârful PSD, aripa tânără a organizaţiei de la Dolj a început manevrele de culise pentru a accede la putere. Pe de o parte, se aflau Ion Prioteasa – preşedinte PSD Dolj şi al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi deputatul Petre Petrescu, iar de cealaltă parte primarul Olguţa Vasilescu şi deputaţii Claudiu Manda şi Valeriu Zgonea.
În luna aprilie, Ion Prioteasa a demisionat de la şefia PSD Dolj, invocând „neînţelegeri şi disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea filialei“.
„Nu cred că mai este vreo noutate pentru nimeni faptul că în cadrul organizaţiei Dolj a PSD există de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale a PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială“, a transmis la vremea respectivă Ion Prioteasa, într-o declaraţie de presă. Tot atunci, acesta a spus că i s-a recomandat să se găsească „o soluţie amiabilă adică neconvulsivă prin care să eliminăm posibilitatea depunerii a două candidaturi pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, pentru că exista posibilitatea fracţionării acesteia“ şi a luat decizia să demisioneze, nedorind să complice „jocurile de culise orchestrate de oameni ahtiaţi de efemera putere politică“. Câteva zile mai târziu, deputatul Claudiu Manda era înscăunat în funcţia de preşedinte al PSD Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS