10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransalpina, închisă traficului rutier

Transalpina, închisă traficului rutier

Traficul rutier pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, a fost oprit de autorităţi. Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu, a declarat că pe Transalpina au fost montate parapete pentru ca nici un șofer să nu mai treacă. Decizia de oprire a circulaţiei pe Transalpina a fost luată de Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu și de reprezentanţii Serviciului Public Salvamont Gorj. Motivul închiderii drumului este legat de vremea nefavorabilă și de apariția lapoviței și a poleiului. Circulația va fi deschisă la primăvară, până atunci turiștii fiind sfătuiți să nu încalce regulile și să nu își riște viața inutil.
„Am montat parapete de blocare a accesului pe Transalpina pentru că vremea s-a răcit, a căzut lapoviță, iar noaptea se formează polei. Traficul este blocat și avem un om acolo, care se asigură că nimeni nu încalcă regulile. Cu siguranță vor mai exista persoane care vor să riște, dar îi sfătuim pe toți să aștepte venirea primăverii când vor putea traversa Transalpina în siguranţă“, a precizat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu.
Şoseaua Transalpina a devenit obiectivul turistic numărul unu din judeţul Gorj. Din păcate, întrucât traversează o zonă montană, şoseaua este indisponibilă în cea mai mare parte a anului, din cauza stratului de zăpadă care atinge în zona de creastă şi câţiva metri. În funcţie de starea vremii din fiecare an, şoseaua e deschisă traficului auto între 1 mai şi 1 octombrie, respectiv mai puţin de jumătate de an. Şoseaua este finalizată în proporţie de 80%, fiind una din cele mai scumpe din România. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS