11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii din Mehedinţi au primit colivă şi colaci

Pensionarii din Mehedinţi au primit colivă şi colaci

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost marcată ieri la Drobeta Turnu Severin prin dezamăgire şi nemulţumire.  Adunaţi în sala de spectacol a Casei Tineretului din municipiu, pensionarii au primit doar un pahar cu colivă şi un colac. Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin au decis ca pachetele cu alimente să fie distribuite bătrânilor de asociaţiile de pensionari, ca să se evite situaţiile jenante din anii trecuţi.
„Nu s-au mai împărţit toate odată, deoarece anul trecut s-au spart geamurile de la intrare. Ştim ce s-a întâmplat şi acum doi ani la Polivalentă. Erau 2.000 de pachete şi 500 de oameni la uşă, îmbulzeală, urlete, ţipete. Aşa a stabilit administraţia locală. Cele o mie de pachete au fost distribuite astfel: 200 lui Romică Predescu, 200 doamnei Motorga, 200 lui Sanfiroiu pentru pensionarii CFR, 200 la CAR-ul de pe Strada Mare şi 200 la cele opt organizaţii de pensionari care ţin aproape de preşedintele Consiliului Judeţean al Vârstnicilor, adică de mine“, a declarat Ioan Pană, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice din Mehedinţi.
Chiar dacă pachetele vor fi împărţite de asociaţiile de pensionari, bătrânii au fost invitaţi la Casa Tineretului să asiste la o slujbă în memoria celor care au decedat în ultimul an, să primească un pahar de colivă cu colac şi să se bucure de spectacolul de muzică populară organizat pentru ziua lor. Acest lucru nu i-a interesat pe bătrâni, care s-au simţit umiliţi şi dezamăgiţi când au aflat că vor pleca acasă cu mâinile goale.
„Pentru ce ne-au mai chemat aici dacă nu ne dau alimentele? Eu pentru asta am venit, nu pentru coliva lor, nici pentru muzică, muzică am şi acasă la televizor. Suntem oameni bătrâni şi îşi bat joc de noi“, a spus supărată o bătrână.
„E dezamăgită lumea, fiindcă toţi voiau un pacheţel. Nu vrem muzică populară, că suntem sătui. Lumea e săracă şi vrea un pachet. Eu nu îmi permit din pensia mea să cumpăr alimentele pe care mă aşteptam să le primesc. Eu vreau pachete, nu muzică şi colivă“, a mai spus un bătrânel supărat că nu a primit nimic.
Cele o mie de pachete pregătite de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin conţin zahăr, ulei, orez, paste făinoase şi făină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS