16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Galaţi s-au instalat staţii seismice

La Galaţi s-au instalat staţii seismice

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat, pentru Mediafax, că nu este prima dată când se înregistrează multe cutremure într-un interval scurt în zona Galaţi şi că acolo au fost instalate, pentru două săptămâni, trei staţii seismice portabile, pentru a localiza cu precizie unde se produc aceste cutremure.

Constantin Ionescu a apreciat că seismele din ultima săptămână de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.
El a arătat că zona respectivă se află pe o falie, denumită Sfântul Gheorghe, unde se produc cutremure în mod pregnant. Astfel, a mai fost înregistrat un număr mare de cutremure într-un anumit interval şi în 2005, 2011 şi 2012. Anul trecut, de pildă, au fost înregistrate opt cutremure într-o zi, cel mai mare fiind de 3,7 grade.
În intervalul 23 – 30 septembrie, s-au produs la Galaţi 37 de cutremure, dintre care nouă de peste 2,5 grade pe scara Richeter. Cel mai puternic dintre aceste cutremure a avut 3,9 grade şi s-a produs duminică, a precizat directorul INFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS