8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrucile din Sineasca, mutate de stafii?

Crucile din Sineasca, mutate de stafii?

Nu mare i-a fost mirarea unei craiovence când a descoperit că i-a fost schimbată crucea de pe mormântul pe care îl deţine în proprietate. Femeia a mers zilele trecute la cimitir, la locul de veci, dar spre stupoarea ei, crucea de la locul de veci pe care îl are în cimitirul Sineasca era înlocuită cu alta, de pe mormântul vecin. Marina Călinescu spune că anul trecut a cumpărat cu 2.000 de lei de la mătuşa ei un loc de veci, constând dintr-o groapă suprapusă şi o cruce de marmură. „Mătuşa mea era bătrână, s-a mutat la Constanţa şi mi-a vândut mie locul de veci. Aici este înmormântat soţul ei, adică unchiul meu. Eu mai trec din când în când pe aici, pentru că am şi tatăl înmormântat în apropiere. Când am venit sâmbătă am găsit altă cruce la mormântul pe care eu îl deţin. Este crucea de la mormântul vecin, iar crucea unchiului meu este la celălalt mormânt. Se vede clar că este lucrat proaspăt. Crucile au fost mutate de pe un soclu pe altul. În plus, crucea unchiului meu a fost spartă şi lipită cu adeziv şi fotografia luată. Nu înţeleg cine a făcut asta. Ce se întâmplă. În cimitir este pază, este un administrator, cum să dispară curcile, aşa. Cum să fie schimbate unele cu altele. Locul de veci pe care eu îl deţin are lucrări funerare pe el, iar cel învecinat este doar un plaţ. Cum să mă trezesc cu alt loc de veci şi cu altă cruce. Se vede clar că cineva a umblat la cruci, le-a mutat de pe un soclu pe altul. Aici este înmormântat un bărbat, iar acolo o femeie“, se plânge proprietara.

Domn’ Mitică vă rezolvă

Dintre angajaţii cimitirului, nimeni nu a văzut nimic, nimeni nu ştie cum de au fost schimbate monumentele funerare între ele. Cimitirul Sineasca, aflat în administrarea RAADPFL, are un administrator nou şi acesta neagă intervenţia angajaţilor săi: „Eu sunt de aproape două luni administrator aici şi nu ştiu nimic. Angajaţii noştri nu umblă la cruci. Dacă vreţi, mergeţi la domnul Mitică, îl plătiţi şi el vă mută crucile la loc. Puteţi să spargeţi groapa de deasupra şi vedeţi care este. Eu ce să fac? Să iau crucea de pe un mormânt pe altul? Eu n-am nici o treabă, puteţi să mergeţi şi la director. Eu de capul meu nu le mut. Mergeţi la poartă şi daţi o declaraţie la doamna de acolo“, spune administratorul cimitirului Sineasca, în timp ce tot dă telefoane la sediul RAADPFL pentru o identificare a locurilor de veci în cauză.
Dacă angajaţii cimitirului nu au schimbat crucile, dacă proprietarii nu ştiu nimic, atunci cine să fi schimbat cele două monumente funerare între ele?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS