10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Europeană a Limbilor, marcată la sfârşitul acestei săptămâni

Ziua Europeană a Limbilor, marcată la sfârşitul acestei săptămâni

Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României şi institutele culturale din reţeaua EUNIC, care îşi desfăşoară activitatea în România, organizează, în perioada 26-28 septembrie, o serie de manifestări dedicate Zilei Europene a Limbilor, în cadrul evenimentului „LinguaFEST 2013”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 26 septembrie, începând cu ora 10:00, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Sâmbătă, 28 septembrie, publicul larg este invitat în Bucureşti la Librăria Cărtureşti, pentru a participa la diversele activităţi organizate de institutele culturale reunite in clusterul bucureştean al reţelei EUNIC – Institutul Polonez, Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, British Council, Institutul Goethe, Institutul Camões, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Delegaţia Wallonie-Bruxelles şi Centrul Cultural al Republicii Ungare – Institutul Balassi.

Sunt programate lecţii deschise în mai multe limbi, diverse spectacole, cursuri de gastronomie, dansuri, jocuri interactive, karaoke etc. Programul zilei de 28 septembrie poate fi găsit pe paginile de internet ale instituţiilor menţionate sau pe pagina de Facebook dedicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS