17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemul Naţional de Coordonare Eurojust, prima reuniune

Sistemul Naţional de Coordonare Eurojust, prima reuniune

Membrii Sistemului Naţionale de Coordonare Eurojust au avut astăzi prima reuniune, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Justiţiei. La întrunire au participat Daniela Buruiană, membrul naţional la Eurojust, Andrei Chendi, şeful Departamentului de Lupta Antifraudă, Daciana Dumitru, director în cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, reprezentanţi ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi ai Ministerului Justiţiei. Lucrările s-au desfăşurat la sediul Ministerului Justiţiei şi au fost deschise de secretarul de stat Simona-Maya Teodoroiu.

Principalele concluzii rezultate în urma discuţiilor vizează necesitatea şi importanţa utilizării de către procurorii şi judecătorii români a potenţialului Eurojust în activitatea de coordonare şi analiză a activităţilor legate de combaterea infracţiunilor, precum şi diseminarea, în rândul acestora, de informaţii şi soluţii posibile identificate la nivelul Eurojust în acest domeniu.

Sistemul Naţional de Coordonare Eurojust a fost instituit prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.123/2007 privind unele măsuri pentru consolidarea cooperării judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene, aprobată cu modificări prin Legea nr. 85/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Scopul acestuia este de a facilita şi asigura coordonarea activităţii desfăşurate de autorităţile române şi Eurojust în domeniile prevenirii şi combaterii infracţiunilor grave de natură transnaţională şi al cooperării poliţieneşti şi judiciare în materie penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS