10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi-au făcut propriul teren de fotbal

Şi-au făcut propriul teren de fotbal

Un număr de 30 de copii, băieţi şi fete, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Hinova, sătui să se joace pe stradă ori pe drumurile prăfuite ale satului, s-au hotărât să-şi facă singuri o bază sportivă.
Iniţiativa au avut-o cei mari, adică elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a. Lor li s-au alăturat şi ceilalţi copii, colegi din clasele mai mici, decişi să muncească pentru realizarea bazei sportive.
„Mergem la un loc care se numeşte Groapa Neamţului. Este sus, lângă pădure.Vrem să ne facem un teren de fotbal unde să ne antrenăm, să jucăm fotbal, pentru că în comuna Hinova nu există aşa ceva“, a spus un elev din clasa a VIII-a.
Comuna Hinova a avut teren de fotbal, dar în urmă cu câţiva ani s-a construit o casă pe acel teren şi de atunci nimeni nu s-a mai interesat dacă cei mici au unde să-şi petreacă timpul liber copiii din localitate. Pasiune, voinţă, dar şi dăruire pentru sport au.
Într-o groapă unde iarba şi lăstarii erau la început mai înalte decât ei, viitorii sportivi şi-au amenajat, aşa cum au ştiut ei, propria bază sportivă.
„Am venit fiecare de acasă cu ce am putut, cu topoare, cu furci, coase, sape, am tăiat lăstarii, iarba mare, mărăcinii, i-am adunat şi am amenajat terenul. Apoi am tăiat lemne pentru a ne face porţile. Am muncit aproape o zi, dar suntem bucuroşi că de acum avem şi noi terenul nostru, avem unde să jucăm fotbal. I-am pus şi un nume, «Viitorul Hinova». Nu este el un teren adevărat, dar măcar este mare, are porţi şi este făcut de noi“, a spus Laurenţiu Bobocel, unul dintre elevii din Hinova.
Dacă băieţii au tăiat lăstarii, fetele au adunat iarba, sperând că nimeni nu le va mai lua terenul şi nu va mai apărea vreo vilă de lux în locul bazei lor sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS