10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii, alături de şcolarii mehedinţeni

Jandarmii, alături de şcolarii mehedinţeni

Odată cu începerea noului an şcolar, efective de jandarmi vor participa la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar aflate în responsabilitate, în municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, precum şi în oraşele Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Mehedinţi.

Misiunea jandarmilor în zona instituţiilor de învăţământ este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor, cadrelor didactice şi a procesului educativ. Măsurile de ordine şi siguranţă publice adoptate pe toată perioada anului şcolar 2013-2014, vor fi asigurate de jandarmi în cadrul patrulelor mixte dar şi în mod independent, prin monitorizarea cu echipe de intervenţie care vor acţiona la solicitarea cadrelor didactice sau prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

La fel ca în anii precedenţi, specialiştii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi vor desfăşura în şcolile şi liceele mehedinţene campanii de informare şi acţiuni preventive cu elevii şi cadrele didactice, în scopul de a elimina pe cât posibil, producerea faptelor antisociale în şcoală şi în afara acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS