16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii vor zbura către Barcelona, Bologna şi Dortmund

Oltenii vor zbura către Barcelona, Bologna şi Dortmund

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri lansarea la licitație a trei noi rute aeriene care urmează să fie operate de pe Aeroportul din Craiova spre Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania), cursele urmând să fie subvenţionate în baza schemei de ajutor la înfiinţare, aprobată de Comisia Europeană.
„Sunt încântat să anunţ lansarea procedurii de achiziţie pentru trei noi destinaţii cu oraşe de top din Europa – Barcelona, Bologna şi Dortmund, curse pe care sper să le vedem cât mai repede operaţionale. Este un pas important pe care îl fac Aeroportul din Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, un pas important pentru Craiova şi întreaga regiune Oltenia. Lansarea celor trei noi destinaţii aeriene, pe care le anunţăm astăzi, consolidează poziţia Aeroportului Craiova pe o piaţă la care ne-am permis doar să visăm în urmă cu câţiva ani şi care, în acelaşi timp, confirmă statutul de partener viabil pe care Consiliul Judeţean Dolj şi l-a întărit în timp. Apariţia rutelor spre Barcelona, Bologna şi Dortmund este înlesnită de o decizie a Comisiei Europene de care beneficiază consiliul județean și care ne permite să alocăm fonduri pentru a înfiinţa noi rute aeriene, fără teama că intrăm sub incidenţa unui posibil ajutor de stat.
Preocuparea Consiliului Judeţean Dolj şi a Aeroportului Craiova este canalizată în continuare spre dezvoltare şi spre atragerea cât mai multor companii aeriene în beneficiul cetăţenilor. Totodată, ne propunem să facilităm accesul către cele mai importante oraşe din spaţiul comunitar la preţuri cât mai mici pentru un număr cât mai mare de pasageri.
De altfel, eforturile depuse în această direcție se regăsesc în traficul de pasageri de la Aeroportul din Craiova, care se află în continuă creștere. În luna august, s-a înregistrat un flux de peste 5.300 de pasageri, de două ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Sunt cifre care mă bucură și care îmi confirmă încă o dată că am reușit în demersul Consiliului Județean Dolj de a transforma Aeroportul din Craiova într-o poveste de succes. Această statistică se va îmbunătăți odată cu lansarea de luna viitoare a celor trei curse săptămânale directe spre Londra.
Iată că izbutim să creăm punţi de legătură între Craiova şi Europa, să aşezăm Cetatea Banilor lângă oraşe importante precum Londra, Roma, Barcelona, Milano, Bologna sau Dortmund. Este succesul unei întregi echipe, din care fac parte și consilierii județeni, fără sprijinul cărora nu s-ar fi putut duce la bun sfârșit acest proiect“, a spus Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, a declarat: „Modernizarea şi dezvoltarea singurului aeroport din sudul României, proiect în care am crezut foarte mult, îşi dovedeşte viabilitatea. Lumea a început să creadă foarte mult în noi, în succesul acestui proiect pe care Consiliul Judeţean Dolj a început să-l dezvolte în ultimii ani. Am primit foarte multe cereri pentru a lansa curse spre destinații din toată Europa. Ne-am îndreptat spre acestea trei pentru că în spatele lor, pe lângă numărul mare de solicitări pe care l-am primit, se află comunități mari de români, dar în special din regiunea Olteniei și din sudul României“.
Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat că anunțul de lansare la licitație a celor trei rute a fost înaintat spre publicare în revistele de profil internaționale. „Lansarea curselor către Barcelona, Dortmund și Bologna face parte din angajamentul nostru prin care ne-am asumat înființarea de noi rute către destinații din spațiul Uniunii Europene. Am scos la licitație operarea a câte două curse săptămânale către Barcelona și Bologna și trei către Dortmund. Anunțul de licitație va apărea și în revistele de specialitate din străinătate. Contractele se vor încheia pe o perioadă de cinci ani“.
În prezent, de pe Aeroportul din Craiova sunt operate câte două curse săptămânale spre Roma (CarpatAir) şi Milano (Wizz Air), urmând ca din luna octombrie să fie lansată ruta către Londra, cu trei zboruri săptămânale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS