6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClinică de Pediatrie modernă, până la sfârşitul anului

Clinică de Pediatrie modernă, până la sfârşitul anului

Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova va avea o Clinică de Pediatrie capabilă să le ofere copiilor internaţi condiţii foarte bune de cazare şi tratament. Lucrările de renovare au început luni, iar până la sfârşitul anului clinica va avea un aspect modern.

Primele lucrări de modernizare, demarate în această săptămână, vizează saloanele de la parterul clădirii şi sunt rezultatul unei campanii de strângere de fonduri demarate de Rotary Club Craiova Probitas. Cu sprijinul primăriei a fost organizat, în primăvară, un eveniment caritabil, gala sportivă All Star Game, în cadrul căruia s-au strâns 80.593 de lei. Fondurile au fost suplimentate şi de Fundația Polystart, în total adunându-se în jur de 150.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea şi dotarea parterului clinicii. Aici s-a dat totul jos până la cărămidă şi urmează să se construiască patru saloane moderne, fiecare cu grup sanitar propriu.
„Se lucrează în ritm alert. Se schimbă totul, se compartimentează, se pune tocărie, linoleum special, se fac băi în fiecare salon. Înainte era un singur grup sanitar, pe hol. Termenul maxim de finalizare a lucrărilor specificat pe autorizaţie este de două luni, dar sperăm să se termine mai repede“, a precizat, pentru GdS, Laurenţiu Popescu, preşedinte Rotary Club Craiova Probitas. Acesta a menţionat că sunt mai multe firme care sprijină proiectul Rotary Probitas şi care participă voluntar la aceste lucrări. „Vom vedea la final, când vom face recepţia lucrărilor, câţi bani se vor cheltui din cei strânşi“, a mai spus Laurenţiu Popescu.  

Sprijin financiar
şi de la primărie

Chiar dacă lucrările de la parterul clădirii vor fi gata în două luni, Clinica de Pediatrie va rămâne un şantier până la sfârşitul anului. Pe lângă modernizările făcute din donaţii, conducerea Spitalului „Filantropia“ şi-a propus să renoveze şi etajele, având în vedere starea în care se află clădirea, care nu a mai fost reabilitată de mulţi ani. „Pe lângă sumele strânse din donaţii, spitalului i-a mai fost alocată o sumă importantă şi din partea Primăriei Craiova, în jur de 400.000 de lei, bani cu care vom renova şi restul clădirii. Acoperişul era stricat, iar la fiecare ploaie apa se scurgea în saloane, aşa că nu doar parterul are nevoie de renovări, ci şi etajele. De aceea, lucrările de aici vor continua şi sperăm ca până în decembrie Pediatria să aibă cu totul altă faţă. Acţiunea Rotary Club este lăudabilă, dar şi sprijinul primit din partea primăriei este de apreciat“, susţin oficialii Spitalului „Filantropia“.
Lucrările la „Filantropia“ sunt în toi nu doar la Clinica de Pediatrie, ci şi la Maternitate. Din banii de la bugetul local, spitalul a decis să efectueze reparaţii curente şi în locul unde sunt aduşi pe lume copiii. Aici vor fi modernizate grupurile sanitare, va fi schimbată tocăria, uşile, se vor reface anumite circuite, totul pentru ca activitatea medicală din cel mai vechi spital al Craiovei să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS