6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judeţean din Mehedinţi are o nouă conducere

Spitalul Judeţean din Mehedinţi are o nouă conducere

Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin are, de luni, o nouă conducere, după ce fostul manager Doina Borugă şi-a dat demisia. Acum, frâiele unităţii medicale au fost preluate de Florea Buţă, care are pe umeri o responsabilitate foarte mare, aceea de a achita datoriile pe care unitatea le are la ora actuală, dar şi deblocarea conturilor, care au fost închise de mai bine de două luni.
Compania medicală care asigură managementul privat al celui mai mare spital din judeţul Mehedinţi a anunţat ieri că la conducerea unităţii medicale a fost desemnat un nou manager.
„Tetraedru Medical Consulting, urmărind optimizarea activităţii de management, a decis numirea domnului Florea Buţă în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, începând din data de 27.08.2013. Prezenta decizie are la bază prevederile Legii nr. 95/2006, ale contractului de management nr. 414 din data de 19.01.2011, şi demisia fostului manager – cu nr. 1826/26.08.2013. Prezenta decizie are ca scop îmbunătăţirea activităţii manageriale atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar, având în vedere perioada dificilă prin care trec spitalele din România“, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Tetraedru.
Din luna iunie, Spitalul Judeţean Mehedinţi are conturile blocate de Trezoreria Mehedinţi din cauză că nu a achitat 3% din datoriile pe care le înregistra, în sumă de patru milioane de lei. La sfârşitul lunii iunie a.c., fostul manager Doina Borugă declara că este dispusă să-şi dea demisia dacă altcineva ar putea să reducă datoriile, în condiţiile în care spitalul este subfinanţat.
Compania Tetraedru Medical Consulting a preluat, la începutul anului 2011, managementul privat al spitalului. După trecerea spitalului în tutela administraţiei judeţene, Consiliul Judeţean Mehedinţi a decis ca în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin managementul să fie asigurat de către o persoană juridică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS