6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSilvio Berlusconi vrea să facă apel la CEDO

Silvio Berlusconi vrea să facă apel la CEDO

Fostul preşedinte al Consiliului de miniştri italian Silvio Berlusconi (76 de ani) şi-a anunţat azi intenţia de a sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu condamnarea sa pentru fraudă fiscală, pe care o consideră nedreaptă, informează Agerpres. Cel poreclit „Il cavaliere” (Cavalerul) a trimis o scrisoare comisiei Senatului italian care urmează să dezbată, începând cu 9 septembrie, pierderea locului său de senator. În scrisoare, Berlusconi menţionează acest viitor recurs la CEDO.

La începutul lunii august, miliardarul, patron al grupului de presă Fininvest, a pierdut un ultim apel, condamnarea sa intrând în vigoare în cazul de fraudă fiscală Mediaset. Curtea de Casaţie a confirmat o pedeapsă cu patru ani de închisoare, dintre care trei sunt acoperiţi de o amnistie. Pierderea locului de senator ar confirma sfârşitul carierei sale politice, lucru pe care Berlusconi nu îl acceptă, la fel ca mai mulţi dintre susţinătorii săi, care ameninţă să demisioneze în bloc din Parlamentul italian, scrie France Presse.

Conform unuia din avocaţii lui Silvio Berlusconi, niciun apel nu a fost depus formal la CEDO. Fostul şef de guvern nu va fi încarcerat în virtutea legii italiene care exclude pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele de peste 70 de ani care trebuie să execute mai puţin de doi ani de închisoare. Berlusconi trebuie să aleagă până în octombrie dacă vrea să fie plasat în arest la domiciliu sau să efectueze muncă în folosul comunităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS