10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMirosul urât persistă în Craioviţa Nouă

Mirosul urât persistă în Craioviţa Nouă

Cum pui piciorul în cartierul Craioviţa Nouă din Craiova te izbeşte un miros greu de suportat din cauza canalului de lângă Sineasca şi a bălţii din spatele Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu“.

Locuitorii cartierului Craioviţa Nouă se plâng de mirosul neplăcut degajat de gunoaiele care sunt aruncate la tot pasul. Ca şi cum nu a fi fost de ajuns, în loc de gazon şi flori întâlneşti mărăcini şi ierburi necosite. Pe jos ori cu maşina, aerul este greu de respirat. „Când trec pe aici închid geamul la maşină cu câţiva metri înainte. Aerul este irespirabil. Nu îmi imaginez cum pot să suporte acest miros oamenii care locuiesc în apropiere“, spune Andrei Niţu. Peturi, pungi şi resturi de mâncare şi-au găsit loc printre buruieni. „Am văzut că mulţi aruncă pe domeniul public ce nu le mai trebuie. Parcă locul ăsta a devenit tomberon. Se văd unii pe alţii aruncând gunoaiele în locul unde odată a fost mlaştină şi aşa au început majoritatea să facă acelaşi lucru“, declară Maria Păun.

„Oamenii au partea lor de vină“

Localnicii trebuie să îndure mirosul de la canal şi de la balta din apropiere. Celor care stau la intrarea în cartier nu le rămâne decât să respire un aer greu. O mamă care îşi ţine copila de mână povesteşte revoltată cum este nevoită să îndure în fiecare zi mirosul urât: „În fiecare dimineaţă când deschid fereastra ca să aerisesc, în casă intră un miros greu de suportant în loc de aer curat. Copiii suportă cel mai greu duhoarea asta. Noi ne-am mai obişnuit de atâta timp de când stăm în zonă. Sunt nevoită să merg cu fetiţa în alte cartiere pentru că aici nu mai e de trăit“. Oamenii care locuiesc în acest cartier au observat că mirosul devine şi mai puternic în zilele ploioase şi în cele în care bate vântul. „Mai ales când bate vântul dinspre Răsărit, mirosul se intensifică. Vine de la canal. Oamenii au partea lor de vină şi nu o să se facă nimic pentru că un singur om nu poate schimba situaţia în care se complac toţi. Stau lângă restaurantul Segarcea şi nu pot să ţin geamurile deschise din cauza asta“, declară Aristică Popescu. Nu doar cei care stau în Craioviţa Nouă sunt afectaţi de aceste probleme, ci şi oamenii care vin la cumpărături la supermarketul din apropierea zonei urât mirositoare. „Degeaba au cornuri calde că tot reci le mâncăm. În zona asta nu se poate nici respira, dar să mai şi mâncăm!“, spune o femeie în timp ce îşi aşază cumpărăturile în maşină.
Cei care locuiesc în Craioviţa Nouă nu mai au nici o speranţă că vor scăpa de mirosul urât, de grămezile de gunoaie şi de buruienile lăsate să crească la întâmplare în cartierul lor.
Roxana Nica
Oana Ionele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS