3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcările din Brazdă au încins spiritele în Consiliul Local

Parcările din Brazdă au încins spiritele în Consiliul Local

http://www.youtube.com/watch?v=6I7d9JcmaV4

Primăria va cumpăra două terenuri în cartierul Brazda lui Novac, pentru a le transforma în parcări. Unii consilieri consideră că achiziţiile de terenuri se fac arbitrar.

Un proiect de hotărâre privind achiziţionarea a două terenuri în cartierul Brazda lui Novac şi transformarea lor în parcări a încins puţin spiritele în şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local (CL) Craiova. Consilierul municipal Dan Cherciu a vrut să afle care sunt criteriile în baza cărora Primăria Craiova decide cumpărarea unor terenuri de la cetăţeni în defavoarea altora. „Încă o dată executivul primăriei recidivează prin a crea condiţii preferenţiale pentru anumiţi cetăţeni. Cererea prin care respectivul proprietar îşi face cunoscută intenţia de a vinde terenul este depusă pe data de 30 iulie. Pe data de 31 iulie, la mai puţin de 24 de ore, ordinea de zi a acestei şedinţe extraordinare include şi acest proiect! Atenţie, este o şedinţă extraordinară şi include şi acest punct. În condiţiile în care ştim că există zeci de astfel de oferte, mă întreb care este urgenţa, care este criteriul pe care a fost selectată una din aceste zeci de cereri într-un timp mai scurt de 24 de ore. Dacă vom crea această posibilitate a bunului plac, deschidem poarta traficului de influenţă, a şpăgilor şi nu vreau să merg mai departe cu raţionamentul. Mi se pare o sfidare la adresa întregului CL să vii cu o astfel de propunere“, a afirmat Dan Cherciu. În opinia acestuia, funcţionarii care nu-şi fac treaba riscă să fie luaţi de „Gaia“. „Să nu uităm că în ultimele două mandate, din nefericire pentru Craiova, a venit Gaia şi a luat fie funcţionari, fie persoane alese. Mi-e teamă că nici acest mandat nu va fi ferit de Gaia, care va veni şi va ridica funcţionari care înţeleg să îşi facă în modul acesta treaba. Voi vota împotriva acestui proiect. Puţin mă interesează cine este acest cetăţean, dar atâta vreme cât nu se stabilesc nişte criterii clare şi nu vom servi cetăţenii craioveni în acelaşi fel, eu nu voi fi de acord cu acest mod de lucru“, a mai spus consilierul.

Zeci de oferte pe masa primăriei?

În replică, viceprimarul Cristina Calangiu a spus că nu toţi proprietarii vor să vândă, cu toate că primăria are nevoie de mult mai multe locuri de parcare. „Cererea a fost înregistrată prima oară în urmă cu un an şi ceva. Nu este singurul teren pe care am fi dorit să-l achiziţionăm în Brazdă, pentru că este un cartier care se află în reabilitare pe tot ce înseamnă infrastructură anul acesta. În perioada în care s-au făcut aceste lucrări, am bătut la pas toată Brazda şi am identificat nu două, ci mai multe terenuri. Nu toată lumea este dispusă să vândă, sunt foarte mulţi care doresc să facă schimburi de terenuri“, a spus viceprimarul. „Nu are nici o legătură cu bunul plac, cu şpaga, cu Gaia, are legătură cu terminarea infrastructurii în cartierul în care, între blocuri, acolo unde există o distanţă de 10-20 de metri, cetăţenii au obţinut în urma unor revendicări drepturile lor. Terenurile pe care noi nu putem amenaja pentru că nu sunt proprietatea noastră şi este ilegal să le amenajăm sunt sub formă de gropi. Ele funcţionează ca nişte parcări, pentru care absolut toţi cetăţenii din zonă sunt extrem de nemulţumiţi“, a mai afirmat Cristina Calangiu. În cele din urmă, proiectul a fost votat, cu majoritate de voturi. Cele două terenuri care vor fi achiziţionate sunt situate pe strada Nicolae Magereanu, nr. 16 şi 17, şi măsoară 490 mp, respectiv 73 mp, conform măsurătorilor, fiind proprietatea lui Nicolae Nuţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS