24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, cinci zile fără apă caldă

Craiovenii, cinci zile fără apă caldă

Craiovenii vor fi nevoiţi să treacă pe duşuri reci, timp de cinci zile. Mii de locatari de la bloc vor rămâne de luni, 5.08.2013, fără apă caldă, până la finalul săptămânii. Uzina Electrică II (CET Şimnic) intră în revizia anuală, ceea ce implică oprirea furnizării către SC Termo SRL de agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere. Situaţia este critică pentru asociaţiile de proprietari, care sunt lipsite la acest moment şi de apă rece, cum este cazul Asociaţiei nr. 24 din Craioviţa Nouă. Proprietarii din astfel de asociaţii, care ajunseseră să folosească pentru prepararea hranei apa caldă menajeră, de luni vor fi nevoiţi să-şi caute altă sursă de apă.
Măsura sistării furnizării apei calde va fi prelungită pentru unele dintre asociaţiile rău-platnice. Pentru acestea, robinetul se închide de luni, dar nu se ştie când va fi iar deschis, atâta timp cât nu-şi plătesc datoriile către SC Termo Craiova SRL.
Asociaţiile de proprietari trecute pe lista neagă şi care vor rămâne fără apă caldă pe o perioadă nedeterminată sunt opt la număr: Asociaţiile 1 IUG şi 2 IUG, Asociaţia nr. 3 George Enescu, Asociaţia I3 Nicolae Titulescu, Asociaţia U8 Lăpuş, Asociaţia 21 Craioviţa Nouă, Asociaţia nr. 11 – 1 Mai şi Asociaţia nr. 9 Constantin Brâncoveanu.
„Sunt asociaţii cu datorii foarte vechi, care nu au venit la discuţii cu noi, nu şi-au plătit debitele. Pentru acestea, odată cu revizia anunţată de Uzina Electrică II, vom sista furnizarea apei calde şi nu o vor mai primi până nu-şi achită datoriile. Este o strategie care s-a discutat şi cu Complexul şi, dacă vor plăti serviciile de care beneficiază, nu este nici o problemă“, a precizat Sabin Mihai, directorul tehnic al SC Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS