16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfaturi contra hoţilor de buzunare

Sfaturi contra hoţilor de buzunare

Ofițeri ai Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului Furturi din Buzunare al Poliției Municipiului Craiova au organizat o acțiune de prevenire a furturilor din buzunare comise în mijloacele de transport în comun. Oamenii legii au discutat cu cetăţenii atât în stațiile de autobuz, cât și în mijloacele de transport în comun din Craiova, explicându-le cum să se comporte pentru a nu cădea victime ale hoților din buzunare, genți și poșete. Totodată, le-au explicat craiovenilor cum se pot feri de tâlhăriile comise prin smulgere de obiecte.
Pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare, poliţiştii le recomandă craiovenilor în primul rând să nu poarte portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor ori în vreo plasă, dar nici în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de infractori.
„În cazul în care vă aflați într-o zonă aglomerată, țineți geanta lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră și protejați-o cu una din mâini. Dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun, vă simțiți înconjurați și înghesuiți de diverși indivizi, schimbați-vă imediat locul“, recomandă IPJ Dolj, într-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS