6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici profesorii nu sunt mai buni decât elevii

Nici profesorii nu sunt mai buni decât elevii

Examenul de titularizare a scos la lumină faptul că nici profesorii sau învăţătorii din Mehedinţi nu sunt mai buni decât elevii. Cele mai mici note la examenul de definitivat au fost obţinute de profesorii de educaţie fizică şi sport.
Opt cadre didactice, printre care un preot, au fost eliminate din examenul de titularizare, pentru tentativă de fraudă. Cei opt profesori eliminaţi nu mai au voie să susţină examenul de titularizare în sesiunea viitoare şi au pierdut şi notele din anii anteriori.
„Au existat opt cadre didactice care au încercat să fraudeze examenul. Unii au avut telefonul mobil asupra lor, alte cadre didactice au avut documente din care se puteau inspira“, a declarat inspectorul general adjunct Vică Ungureanu de la ISJ Mehedinţi.
Unul dintre profesorii eliminaţi este un preot, care şi la examenul de acum doi ani a fost prins cu mâţ în sac. Profesorul de religie avea asupra lui un telefon mobil pe care se pare că avea trecute răspunsuri. Altui cadru didactic eliminat din examen i s-a pus în vedere să scoată tot ce are în buzunar, constatându-se că venise bine „pregătit“ cu tot felul de fiţuici. În alt caz, profesorul supraveghetor a descoperit metoda de inspiraţie pe podea, aproape de candidat.
„S-au înregistrat tentative de fraudă sau neglijenţă la unele cadre didactice, şi-au pus telefoanele mobile undeva în apropiere, unde era sala lor de examen. 700 de cadre didactice au pus pe pervaz toate materialele care le aveau asupra lor, inclusiv bagaje de mână, genţi pentru femei, telefoane mobile. Cadrele didactice au întrebat dacă pot să le pună acolo, dar în momentul în care monitorul Ministerului Educaţiei Naţionale a venit şi a văzut telefoanele acolo, a propus să fie eliminate aceste cadre didactice. Consider că a fost o neglijenţă şi nu neapărat o tentativă de fraudă sau altceva“, a declarat inspectorul Florin Ghiocel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS