14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Proiecte în turism de 13 milioane de euro aşteaptă finanţare
Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Gorj are în monitorizare 57 de proiecte la Măsura 313, care vizează încurajarea activităţilor turistice. 35 de proiecte au fost depuse la componenta de construcţie şi amenajare de structuri de cazare turistică, 16 proiecte pentru amenajarea de infrastructură de agrement: ştranduri, piscine etc. şi două proiecte care vizează înfiinţarea de centre de informare turistică. Valoarea totală a proiectelor este de peste 13 milioane de euro. În perioada următoare vor fi făcute publice proiectele care au primit finanţare.

Elev gorjean, vicecampion european la atletism
Mădălin Gheban, de 16 ani, elev al Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu, a devenit vicecampion al Europei la atletism la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht, din Olanda. Mădălin a pierdut medalia de aur în favoarea lituanianului Benediktas Mickus, la doar trei sutimi. Aproximativ 2.700 de tineri sportivi din 49 de ţări au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Pentru performanţa sa, Mădălin Gheban a primit din partea Comitetului Olimpic şi a Federaţiei Române de Atletism un echipament complet. Vicecampionul european are şansă şi la o bursă olimpică din partea forurilor amintite.

Aviz pentru încă o Şcoală Sanitară Postliceală
Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat solicitarea Institutului Universitar „Constantin Brâncuși“ de a include în rețeaua școlară a oraşului Școala Sanitară Postliceală „Hipocrate“. Aceasta are autorizație de funcționare provizorie și are un plan de școlarizare pentru anul școlar 2013-2014 de 120 locuri pentru specializarea asistent medical generalist. Și Inspectoratul Școlar Gorj a dat avizul de funcționare acestei noi unități de învățământ care va școlariza tinerii din județul Gorj. În Târgu Jiu, mai există Școala Postliceală Sanitară Omenia (acreditată), Școala Postliceală Sanitară Carol Davila (acreditată provizoriu) și Școala Sanitară de Stat.

Pregătiri pentru disponibilizări de la DGFP
Zeci de salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj ar putea rămâne fără loc de muncă în urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Liderii de sindicat din cadrul DGFP Gorj susţin că la nivel naţional se lucrează la un proiect care vizează disponibilizarea a 50–70 de angajaţi ai instituţiei. Cifrele privind disponibilizările care vor avea loc la nivelul tuturor direcţiilor de finanţe din ţară va trebui să fie aprobate de conducerea ANAF.

Postul de preot din Dobriţa, scos la concurs
Arhiepiscopia Craiovei scoate la concurs postul vacant de preot paroh la Parohia Dobriţa, Protoieria Târgu Jiu Nord. Dosarele pentru ocuparea acestui post pot fi depuse în perioada 26 iulie–18 august, la secretariatul Centrului Eparhial (persoană de contact preot Daniel Mucică) şi la Sectorul administrativ, în perioada 19 – 28 august. Parohia Dobriţa este de categoria II B, are 200 de familii şi nu dispune de casă parohială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS