8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Atenţionare de călătorie - manifestaţii în Egipt

MAE: Atenţionare de călătorie – manifestaţii în Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Egipt sau se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că demonstraţiile de protest şi violenţele continuă. Sunt semnalate manifestaţii violente ale susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi, în special în zona sediului Gărzii Republicane (în apropierea celor două palate prezidenţiale din Heliopolis-Cairo), dar şi pe linia de centură a capitalei, precum şi în districtele Nasr City, Zamalek şi Maspero. Au avut loc demonstraţii violente la Suez, Mansoura, Marsa Matrouh, Alexandria, Beheira (în partea de nord a Egiptului), Miniya (în sud) şi Ismailiya.

Potrivit atenţionării transmise astăzi de MAE, începând de mâine, pe teritoriul Egiptului sunt anunţate manifestaţii care pot determina noi confruntări între protestatari, prin urmare cetăţenilor români li se recomandă să evite călătoriile, până la restabilirea situaţiei, iar celor care se află pe teritoriul egiptean să evite zonele unde îşi au sediile principalele instituţii guvernamentale si partide politice, unde au loc proteste şi să evite implicarea în orice fel de manifestaţii.

Cetăţenii români care se deplasează în Egipt sau care se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS