13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie, şef peste Jandarmi

O femeie, şef peste Jandarmi

Plutonul de Jandarmi al oraşului Vânju Mare, din judeţul Mehedinţi, este condus de o femeie. Comandantul Mihaela Stănchescu se află la cârma Jandarmeriei din Vânju Mare de un an şi îşi face treaba foarte bine. Chiar dacă este, cel mai probabil, printre puţinele femei aflate la cârma unei instituţii a MAI, doamna comandant ştie ce decizii trebuie să ia de fiecare dată când trebuie să îşi facă meseria.
Mihaela Stănchescu (foto) are în subordine 25 de ofiţeri, toţi bărbaţi, şi se pare că aceştia au obligaţia să îşi respecte şeful mai mult având în vedere faptul că este femeie.
„Suntem mândri că avem la conducere o doamnă comandant, asta nu împiedică cu absolut nimic activitatea noastră, din contră, avem toate şansele să avem rezultate foarte bune pentru că ştim că doamnele sunt mai disciplinate. Prin urmare, suntem onoraţi“, a spus un ofiţer al Plutonului Vânju Mare.
Doamna comandant a fost încadrată în Jandarmeria Mehedinţi în anul 2006, iar, după câteva stagii de pregătire şi examene, a reuşit să ajungă la rangul de locotenent, iar din vara anului 2012 se află la conducerea Plutonului de Jandarmi Vânju Mare.
„De ceva timp, la conducerea acestei subunităţi se află doamna Mihaela Stănchescu. Este o funcţie care implică mari responsabilităţi, dar suntem convinşi că dânsa nu va avea probleme, mai ales că beneficiază de sprijinul colegilor noştri“, a declarat Claudia Mendea, purtător de cuvânt la IJJ Mehedinţi.
Faptul că este femeie nu o împiedică Mihaela Stănchescu să îşi facă treaba. Participă la toate misiunile cot la cot cu subordonaţii săi şi nimeni nu acţionează fără acordul ei.
„Consider că am aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi colegii mei bărbaţi, toţi suntem militari. Mă caracterizează disciplina şi seriozitatea şi am pretenţii destul de mari de la subordonaţii mei, doar datorită faptului că sunt convinsă că pot face faţă oricărei situaţii. Am în subordine 25 de subordonaţi, numai bărbaţi. În calitate de comandant, sunt direct răspunzătoare de acţiuni şi particip alături de colegii mei la toate misiunile plutonului. Ultima misiune la care am participat a avut loc sâmbăta trecută. Subalternii mei trebuie să se obişnuiască că sunt conduşi de o femeie, deşi nu cred că există vreo neplăcere în acest sens“, a declarat Mihaela Stănchescu, comandant al Plutonului de Jandarmi Vânju Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS