5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePierre Moscovici: Recesiunea în Franţa s-a încheiat

Pierre Moscovici: Recesiunea în Franţa s-a încheiat

Recesiunea în Franţa s-a încheiat, a declarat marţi ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici, indicând estimările publicate de Banca Centrală a Franţei şi Institutul de Statistică (Insee), care arată o creştere de 0,2% în trimestrul doi din 2013, comparativ cu un declin de 0,2% în primele trei luni din acest an, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.
‘Acum trebuie să facem eforturi să transformăm această ieşire din recesiune într-o redresare autentică’, a afirmat oficialul francez la postul de radio Europe 1.
Încrederea companiilor franceze în economie a crescut în iulie pentru a treia lună consecutiv, indicând că îmbunătăţirea cererii ar putea ajuta la redresarea economiei.
De asemenea, Institutul de Statistică (Insee) a publicat un studiu privind activitatea economică în iulie, care arată că încrederea în sectorul industrial a urcat la 95 de puncte, de la 93 în iunie, în timp ce încrederea în sectorul serviciilor a crescut, de asemenea, la 86 de puncte, de la 84 de puncte în iunie. În iulie, încrederea în sectorul industrial a atins cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.
O recesiune este definită în mod tehnic drept două trimestre consecutiv de contracţie a economiei.
După un declin de 0,2% în primele trei luni din 2013, economia franceză ar urma să înregistreze un avans de 0,2% în trimestrul doi, să stagneze în trimestrul trei şi să crească cu 0,1% în ultimele trei luni, a prognozat Insee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS