11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCI Dolj, exclusă abuziv, repusă în drepturi

CCI Dolj, exclusă abuziv, repusă în drepturi

Cele patru camere de comerţ şi industrie excluse abuziv în martie 2013 din Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) au fost repuse în drepturi de Judecătoria Sectorului 3, prin soluţia pronunţată în 10 iulie 2013. Instanţa a admis ordonanţa preşedinţială de suspendare a deciziei Colegiului de conducere al CCIR, care excludea din CCIR Camerele  de Comerţ şi Industrie Dolj, Bacău, Prahova şi Vâlcea.
Conform Codului de Procedură Civilă, hotărârea instanţei este executorie. Astfel, cele patru camere de comerţ şi industrie sunt membre cu drepturi depline ale Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
În cadrul Adunării Generale a CCIR din aprilie 2012, mai multe camere de comerţ judeţene i-au cerut preşedintelui CCIR, Mihail Vlasov, documentele justificative pentru cheltuirea a 12.239.098 de lei din fondul aflat la dispoziţia preşedintelui. În acelaşi timp, au cerut explicaţii pentru depăşirea cu 5.939.098 de lei a bugetului aprobat pentru 2011, în condiţiile în care CCIR înregistrase în acel an un deficit de 5.143.928 de lei.
Mihail Vlasov a refuzat să răspundă şi, în consecinţă, camerele judeţene au intentat un proces prin care au contestat descărcarea de gestiune a preşedintelui CCIR şi au sesizat DNA cu privire la posibile acte de corupţie şi deturnare de fonduri ale conducerii CCIR.
Camerele judeţene care au sesizat DNA şi au intentat procesul au fost excluse abuziv din CCIR la începutul lunii martie 2013, sub pretextul fals al absentării la adunările generale ale CCIR.
Prin recenta soluţie a Judecătoriei Sectorului 3, Camerele judeţene Dolj, Bacău, Prahova şi Vâlcea sunt din nou membre în Camera de Comerţ şi Industrie a României. Ordonanţa preşedinţială va produce efecte până în momentul judecării dosarului nr. 12750/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, prin care se contestă decizia de excludere a celor patru camere de comerţ judeţene.
Camerele judeţene vor continua demersurile legale pentru a afla adevărul în ceea ce priveşte cheltuirea patrimoniului CCIR şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de nerespectarea legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS