8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început detonările în Defileul Jiului

Au început detonările în Defileul Jiului

Firmele care se ocupă de modernizarea Defileului Jiului au început detonările controlate pentru a lărgi carosabilul. Din această cauză traficul va fi oprit şi restricţionat până pe 1 noiembrie.
„Marţea, miercurea, joia, între orele 9.00 şi 18.00, circulaţia este oprită. În rest, traficul este restricţionat până pe 1 noiembrie. Am văzut cât de importantă este oprirea traficului pentru că detonările dislocă roci foarte mari, care pun în pericol participanţii la trafic. Este bine că s-a început şi că se face în acest an partea cea mai grea, iar anul viitor se va intra în cea de-a doua parte a modernizării DN 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Traficul va fi deviat pe traseul Târgu Jiu – Râmnicu-Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria – Haţeg – Petroşani“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.
Şoferii vor fi nevoiţi să parcurgă în plus o sută de kilometri pentru a ajunge în Hunedoara, din judeţul Gorj. Lucrările de reabilitare a Defileului Jiului se ridică la 150 de milioane de lei, iar lungimea tronsonului de modernizat este de 33,5 km. Contractul semnat între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) are o durată de execuţie de doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS