11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanţe pe placul tuturor

Vacanţe pe placul tuturor

Vara este sezonul vacanţelor şi al concediilor. Anul acesta, craiovenii preferă Bulgaria, Grecia şi Turcia. Dar există şi olteni care îşi petrec concediul în Dubai.

Pentru că banii sunt cei ce garantează o vacanţă reuşită, oltenii merg din agenţie în agenţie în căutarea celei mai avantajoase oferte. Sunt şi unii care se feresc de agenţii şi merg pe negocierea preţurilor direct cu proprietarii.
„Vara aceasta o să-mi petrec concediul la Nisipurile de Aur în Bulgaria. Am auzit că lumea merge acolo şi vrem şi noi să vedem cum este. Plecăm pe 29 iulie. Nu ne-am luat un pachet, mergem pe cont propriu“, a spus Leonora.

Bulgaria,
la mare căutare

Pentru această perioadă, cea mai solicitată destinaţie turistică este Bulgaria. În top sunt Sunny Beach, sinonimă staţiunii Mamaia de la noi, unde tinerii merg mai mult pentru distracţie, Nisipurile de Aur şi Albena. Bulgarii reuşesc să atragă turiştii prin pachetele all-inclusive, care pornesc de la 300 de euro pentru două persoane, dar şi prin serviciile de calitate.
De aceeaşi părere este şi o doamnă care a ales această destinaţie: „Vara asta o să merg la mare în Bulgaria, pentru că e mai aproape şi mai convenabil. Serviciile sunt de calitate, dar depinde unde te duci. O să merg în august. Sunt pachete speciale pentru pensionari“.
Mariana C. ne împărtăşeşte aceeaşi impresie: „O să-mi petrec concediul în Bulgaria. Am ales această destinaţie pentru că am mai fost şi mi-a plăcut. Acolo este mai multă distracţie şi tot ce vreau eu pe bani mult mai puţini decât în România“.
O doamnă a spus că şi-ar dori o vacanţă în străinătate, dar este restricţionată de serviciu. „Vara asta o să plecăm la Sibiu, ca de obicei. E mai aproape şi putem să ne întoarcem dacă ar fi ceva. Altfel nu aş sta în ţară la preţurile care sunt. Cât mă costă la Mamaia sau Sibiu două zile mai bine m-aş duce la bulgari, unde condiţiile sunt mult mai bune“, a spus Mariana Tosu.

Grecia şi Turcia,
pe locul doi

Cu toate că în Turcia serviciile all-inclusive sunt cele mai bune, nu mulţi se înghesuie să-şi achiziţioneze un pachet. O vacanţă în Antalya, Belek, Lara, Side este mai costisitoare decât una în Bulgaria sau Grecia.
Cei care vor o vacanţă în Grecia, pe lângă Insulele Cos, Corfu şi Rhodos, pot opta şi pentru partea continentală, de exemplu, Halkidiki. „Am ales ca destinaţie pentru petrecerea concediului Grecia. Încă nu ştiu sigur unde, dar oscilez între Katerini şi Zakynthos. Prefer Grecia pentru că oamenii sunt mai primitori, iar condiţiile mai satisfăcătoare. Nisipul este mai curat şi plajele mai bine întreţinute. Apa mai limpede şi albastră, iar hotelurile de trei stele sunt echivalente cu cele de patru de la noi din ţară“, a spus Cătălin Tănăsescu.

Vacanţe exclusiviste

Unii craioveni se răsfaţă în fiecare an cu o vacanţă în destinaţii exotice. Printre cele mai căutate se numără Seychelles, Tenerife, Thailanda, Singapore. Pentru o astfel de vacanţă trebuie să pui deoparte între 5.000-28.000 de euro.
Una dintre aceste persoane este şi Mădălina Corîci: „O să-mi petrec concediul în Dubai, pentru că este o destinaţie exclusivistă, am văzut numai poze superbe. Plajă extraordinară, apă supercurată şi puţin adâncă. Este perfectă pentru familiile cu copii. Serviciile sunt de o calitate ireproşabilă. Infracţionalitatea este zero, îţi poţi lăsa lucrurile în orice loc fără nici o problemă”.
„Pachetele de vacanţă în afară nu s-au epuizat. La unele hoteluri locurile sunt blocate, fiind ocupate la capacitate maximă. Perioada de vârf a concediilor este sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, când preţurile sunt cele mai mari“, a spus Oana Militaru, consultant turism la Agenţia Tui Travel Center.
Veronica Cruşoveanu şi Mihaela Pasă (Studente anul II  la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Craiova)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS