14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie: Prinţul Charles, investigat de Parlament

Marea Britanie: Prinţul Charles, investigat de Parlament

Parlamentarii britanici analizează modul în care Prinţul Charles îşi plăteşte taxele pentru veniturile de 19 milioane de lire sterline anual, în condiţiile în care presa relatează că există suspiciuni că Prinţul Charles ar beneficia de scutiri de la plata sumelor cuvenite statului, informează b1.ro. Potrivit publicaţiei The Guardian, comitetul parlamentar vrea să afle de ce pentru domeniul prinţului Charles, Ducatul de Cornwall, nu se plăteşte impozit de corporaţie sau taxă pe profit. În faţa comisiei se vor prezenta secretarul prinţului, directorul financiar al ducatului şi un responsabil al casei regale însărcinat cu finanţele, aceasta fiind cea mai amplă investigaţie cu privire la statutul fiscal al prinţului Charles.

Contabilii prinţului susţin însă că nu există nici o neregulă în felul în care procedează Charles, ba mai mult, că acesta plăteşte voluntar cea mai ridicată taxă pe venit din Regat. „Prinţul plăteşte taxe voluntar, pentru surplusul Ducatului de Cornwall, la cel mai ridicat nivel, care a fost de 50% în perioada 2012-2013, rezultând într-o sumă de 4,4 milioane de lire sterline”, a declarat un responsabil al Casei Regale însărcinat cu finanţele, citat de Guardian.

Comitetul care a deschis ancheta este acelaşi care a investigat şi felul în care companii precum Amazon, Google sau Stabucks şi-au plătit taxele către stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS