11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateModificări la pasajul subteran

Modificări la pasajul subteran

Reprezentanţii Primăriei Craiova ar dori să lărgească bretelele de deasupra tunelului, prin eliminarea scuarului dintre cele două sensuri de mers

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, i-a delegat proaspătului său viceprimar, Mihail Genoiu, atribuţiile sale pe linie de sistematizare a circulaţiei. În această calitate, Genoiu a venit cu ideea unor modificări la nivelul bretelelor pasajului subteran, în vederea remedierii unor probleme pe care le-a descoperit la această construcţie aflată în prag de finalizare.

Parapetul care împiedică vizibilitatea

Una dintre problemele ridicate de Genoiu se referă la parapetele şi balustradele de protecţie care mărginesc cele două guri ale pasajului şi care ar împiedica vizibilitatea şoferilor de pe bretele. Concret, şoferii maşinilor care vin dinspre Parcul „Nicolae Romanescu“ şi intră pe breteaua din faţa Bisericii „Sf. Gheorghe“ nu au vizibilitate la intrarea în sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Împăratul Traian din cauza parapetului şi balustradelor pasajului, riscând să intre în coliziune cu autovehiculele care vin din stânga, prin giratoriu. Ca să se asigure vizibilitatea necesară ar trebui – în opinia conducerii Primăriei Craiova – să fie redusă înălţimea parapetului şi/sau să se înlocuiască balustradele de protecţie actuale cu unele mai înguste.
Altă problemă remarcată de viceprimar se referă la parcarea de pe breteaua care coboară dinspre strada A.I. Cuza către Calea Bucureşti. Această parcare a fost introdusă în proiect la solicitarea expresă a administraţiei municipale, dar s-a dovedit o alegere nefericită, pentru că maşinile nu parcau paralel cu trotuarul, ci oblic sau perpendicular, ocupând o bună parte din breteaua şi aşa îngustă a pasajului şi îngreunând circulaţia. Drept urmare, municipalitatea a decis desfiinţarea acestei parcări şi transformarea sa într-o bandă pentru viraj la dreapta. Există, însă, un impediment – strada se îngustează din nou, aproape de semaforul de pe Calea Bucureşti, aşa că trebuie eliminată o porţiune de trotuar pentru ca parcarea să devină bandă pentru viraj la dreapta.

Insula fără rost

Problema ridicată cel mai des de şoferi şi care se află şi în atenţia viceprimarului se referă la scuarul fără rost de pe mijlocul străzii – acea insulă de asfalt, mărginită de stâlpişori de plastic şi care ar fi putut mai curând să lipsească. „Nu înţeleg rostul acelei insule, mai ales că în anumite locuri este chiar mai lată decât carosabilul oricăreia dintre bretele. Mai bine s-ar fi renunţat la amenajarea acestei insule şi s-ar fi lărgit astfel bretelele“, spune Genoiu.
Municipalitatea ar dori remedierea problemelor expuse mai sus. „Pentru aceasta, respectivele probleme urmează să fie aduse în dezbaterea Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova, în vederea găsirii unor soluţii optime de rezolvare. Va trebui să luăm legătura, totodată, cu proiectantul şi cu constructorul, pentru a vedea în ce măsură şi cum pot fi făcute modificările de rigoare ale proiectului în această fază de implementare a investiţiei“, a declarat viceprimarul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS