24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistarea apei scandalizează proprietarii

Sistarea apei scandalizează proprietarii

http://www.youtube.com/watch?v=_PgWEhial54

Măsura impusă de Compania de Apă Oltenia (CAO) de a sista furnizarea apei reci la câteva mii de apartamente din Craiova scandalizează populaţia. Proprietarii au ajuns să se certe între ei: cei bun-platnici îi arată cu degetul pe restanţieri, iar aceştia pe reprezentanţii asociaţiilor de ptoprietari.

La cinci zile de la sistarea furnizării apei reci la câteva mii de apartamente din Craiova, isteria a cuprins populaţia afectată. Proprietarii, cu precădere cei bun-platnici, sunt scandalizaţi, spunând că nu mai suportă să care apă de la fântânile publice din oraş. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au apă pentru consum, pentru prepararea hranei, pentru baie, pentru spălat rufe. Temperaturile ridicate din aceste zile le fac viaţa şi mai grea. Vecinii au ajuns să se certe între ei şi să-i tragă de mânecă pe restanţieri, pentru că îi consideră vinovaţi că s-a ajuns în această situaţie. Puţini sunt cei care se gândesc să-şi plătească restanţele. Din cele 18 asociaţii luate în colimator de CAO, doar trei au mers miercuri la sediul furnizorului să-şi mai stingă din datorii şi să-şi ia angajamentul că vor plăti restanţele. „Ieri (miercuri – n.r.) au venit reprezentanţii a trei asociaţii, care au plătit din restanţe şi au încheiat un acord de reeşalonare. În acest moment, nu au în continuare apă rece Asociaţia C3 – C4 Putnei, Asociaţia 14 – 1 Mai, Asociaţia 11 – 1 Mai, Asociaţia 24 Craioviţa Nouă, Asociaţia C2 – C5 Putnei, Asociaţia 24 Brazda lui Novac. Suntem înţelegători cu asociaţiile care au măcar bunăvoinţa să plătească. Au fost cazuri când au venit cu 400 de lei, deşi datoria este de ordinul sutelor de mii de lei, dar acestea sunt încasările, cel puţin aşa spun reprezentanţii proprietarilor“, a precizat Dorel Grigore, directorul comercial al CAO Oltenia.
Alte asociaţii au o situaţie delicată, deoarece au restanţe la furnizori din cauza unor delapidări ale foştilor administratori, dar şi din cauza restanţierilor care nu-şi plătesc la timp utilităţile. Într-o astfel de situaţie este Asociaţia nr. 11 din cartierul 1 Mai, cu o datorie de 457.616,35 lei, Asociaţia nr. 21 Putnei, cu un debit de 470.279,90 lei, Asociaţia C3 – C4 Putnei, cu o datorie de 245.220,02 lei.

Scandal pentru apă

Ieri, în blocul I 69 din cartierul 1 Mai, proprietarii au fost la un pas de a se lua la bătaie din cauza lipsei apei, dar mai ales din cauza proprietarilor care refuză să treacă pe la casieria asociaţiei de proprietari chiar dacă au restanţe de 4.460 de lei, 8.540 de lei, 2.988 de lei. „Nu avem apă din cauza datoriilor din bloc. Uitaţi, avem bucătăria plină cu sticle cu apă. Eu sunt operată şi îmi este foarte greu. Nu-mi explic cum s-a ajuns aici. Întreţinerea este şi foarte scumpă, vecinii nu plătesc“, a spus proprietara de la apartamentul 1. Adunaţi pe casa scării, unii dintre proprietari se plângeau că nu mai suportă să alerge după apă. În plus, nu pot să-şi spele rufele, să se îngrijească de propria igienă corporală. „Eu am rămas cu rufele în maşina de spălat şi au prins miros, nu am cu ce să le spăl. Cumpărăm apă pentru băut, dar pentru băi, pentru bucătărie ne ducem pe la fântâni stradale. Suntem disperaţi“, a spus proprietara de la apartamentul 17. Alţii îşi procură apa de la locul de muncă. „Soţul, băiatul vin încărcaţi cu bidoane de la serviciu. Noi suntem cu centrală şi nu avem nici rece, nici caldă. Noi plătim şi tot noi suferim. Să le taie la toţi!“, a spus Gina Târziu, alt proprietar.
Unii proprietari dau vina pe fostul administrator, susţinând că acesta a furat banii de la asociaţie şi de aici şi datoriile către furnizori, iar ei refuză să mai plătească, până când sumele nu sunt recuperate. „Să ia banii de la Nicola (fosta administratoare – n.r.), că au ţinut-o în braţe. Acolo sunt banii. De ce se tărăgănează dosarul? Iar cei de la asociaţie habar nu au. De ce nu s-au dus la discuţii cu cei de la Companie ?“, a spus alt proprietar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS