8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRelu Fenechiu, revocat de preşedintele Băsescu

Relu Fenechiu, revocat de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care Relu Fenechiu este revocat din funcţia de ministru al Transporturilor. Decizia a venit la câteva ore după ce Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.
„În temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) şi 106 din Constituţia României, precum şi al articolelor 5 şi7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, având în vedere propunerea primului-ministru, preşedintele decretează: Se revocă din funcţie din funcţie ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu”, se arată în decretul preşedintelui.
Totodată, Traian Băsescu a semnat un alt decret prin care interimatul funcţiei de ministru al Transporturilor este preluat de către premierul Victor Ponta.
Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”. Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, a primit de asemenea o condamnare de cinci ani de închisoare. Ministrul Fenechiu a fost de asemenea obligat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească suma de 6 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS