10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinţesă saudită, inculpată pentru sclavie în California

Prinţesă saudită, inculpată pentru sclavie în California

O prinţesă saudită a fost inculpată pentru sclavie, în California, în vestul Statelor Unite, deoarece a obligat o kenyană să muncească în condiţii abuzive şi i-a confiscat paşaportul, au anunţat joi autorităţile americane, citate de Mediafax.
Meshael Alayban, de 42 de ani, una dintre cele şase soţii ale unui nepot al regelui Abdullah al Arabiei Saudite, este acuzată că a obligat o kenyană să muncească timp de 16 ore pe zi, pentru un salariu lunar de 220 de dolari americani, în palatul său din Arabia Saudită şi într-o reşedinţă a sa din Irvine (comitatul Orange, la sud-est de Los Angeles).
Alayban a fost arestată miercuri, la Irvine. Autorităţile americane au obligat-o să înapoieze paşaportul victimei. Ea ar putea ieşi din închisoare în schimbul unei cauţiuni de cinci milioane de dolari americani, însă va trebui să poarte în permanenţă un sistem de geolocalizare şi nu va putea părăsi comitatul fără permisiune, potrivit unui comunicat al procurorului din Orange.
Angajata, căreia i s-a promis un salariu de 1.600 de dolari americani pe lună pentru cinci zile de muncă pe săptămână, a început să lucreze în martie în palatul prinţesei. Aceasta din urmă „este acuzată că i-a luat paşaportul victimei şi a împiedicat-o să se întoarcă în Kenya”, potrivit biroului procurorului.
În timpul arestării lui Alayban, autorităţile au descoperit în apartament patru filipineze care ar putea fi, de asemenea, victime ale sclaviei. Cazul lor face obiectul unei anchete, a precizat procurorul.
În caz de condamnare, acuzata riscă până la 12 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS