16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgricultura românească în contextul politicii agricole comune

Agricultura românească în contextul politicii agricole comune

Vineri, 5 iulie, începând cu ora 10.00, în Aula Facultăţii de Agronomie din Craiova, are loc dezbaterea cu tema „Agricultura românească în contextul politicii agricole comune“.
Această dezbatere are loc în contextul în care Comisia Europeană, Consiliul European și Parlamentul European au ajuns recent, pe 26 iunie, la un acord politic privind reforma Politicii Agricole Comune. Pe baza propunerilor Comisiei formulate în octombrie 2011, acordul aduce patru reglementări fundamentale aprobate de Parlamentul European și Consiliul Europei, cu privire la Plățile Directe, Organizarea pieței comune, dezvoltare rurală și reglementarea pe orizontală a aspectelor financiare, de management și monitorizare cu privire la Politica Agricolă Comună.
Participă Theodor Stolojan, vicepreşedinte în Comisia pentru probleme economice şi monetare a Parlamentului European; Rareş Niculescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European (2009-2012), membru al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, membru supleant al Comisiei pentru pescuit din Parlamentul European; Traian Ungureanu, membru al Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European; Marian Jean Marinescu, membru în Comisia pentru transport şi turism şi membru supleant în Comisia pentru control bugetar şi în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European.
Cei patru europarlamentari vor prezenta programele europene în sprijinul agriculturii, precum şi viitorul politicilor agricole și regionale ale Uniunii Europene.
Sunt invitați să participe primari, oameni de afaceri, fermieri, tineri interesaţi să înceapă o afacere în agricultură, studenţi şi profesori atât din judeţul Dolj, cât şi din Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea.
Theodor Stolojan, Rareş Niculescu, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu aşteaptă cu interes întrebările participanţilor, atât în legătură cu temele aflate în discuţie, cât şi cu orice alte probleme de interes pentru agricultori, în special în ceea ce priveşte proiectele aflate în curs sau preconizate a se desfăşura pe Programul pentru Dezvoltare Rurală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS