27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii cu bani merg la Mamaia

Craiovenii cu bani merg la Mamaia

Destinaţiile cele mai căutate de doljeni, în această vară, sunt Bulgaria, Grecia, Turcia, dar şi litoralul şi staţiunile de munte din România. Cele mai căutate rămân ofertele din ultimul moment pentru a beneficia de reduceri semnificative. Sunt şi craioveni care nu se uită la bani când vine vorba de relaxare pentru  concediu, plătind chiar şi 10.000 de lei pentru un sejur de şapte nopţi la Mamaia.

Agenţiile de turism craiovene se bat în oferte care mai de care mai tentante pentru concediul de vară din acest an, fie că este vorba de litoralul românesc sau destinaţii pe litoralul vecinilor noştri sau chiar destinaţii exotice. „Cea mai mare cerere la agenţia noastră este pentru litoralul bulgăresc. Apoi, în topul preferinţelor clienţilor noştri se află staţiunile de pe partea continentală a Greciei. Am observat că ofertele pentru staţiunile din România nu mai prezintă un mare interes pentru mulţi dintre clienţii noştri. Un lucru este cert, oamenii caută condiţii dintre cele mai bune. Cei care vor să aibă toate condiţiile şi aleg pachete all-inclusive preferă Turcia ca destinaţie de vacanţă“, a menţionat Nadia Butură, agent de turism la o agenţie craioveană. Există oferte, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism şi pe litoralul românesc, la standarde egale cu cele din cele mai luxoase staţiuni din străinătate. Au oferit un simplu exemplu în acest sens, la un resort din Mamaia preţul unui apartament pentru un sejur de şapte zile ajunge la 10.000 de lei, existând craioveni care au optat deja pentru această variantă. La un hotel de patru stele din staţiunea Balcic, Bulgaria, în perioada 15 iulie – 31 august, preţurile variază între 67 de euro pe noapte, cu micul dejun inclus, şi 139 de euro pe noapte, pentru un apartament. Cei care doresc ca pachetul cumpărat de la agenţie să cuprindă transport, mâncare în regim all-inclusive trebuie să scoată din buzunar între 82 de euro pe noapte şi 190 de euro pentru o cameră pentru trei persoane. Fiecare hotel oferă gratuităţi sau reduceri, în funcţie de vârsta copilului. La un hotel de trei stele, preţurile încep de la 31 de euro pe noapte la cameră single, de la 48 de euro pe noapte pentru o cameră dublă (doi adulţi şi un copil). La Nisipurile de Aur, la un hotel de cinci stele, preţurile pentru luna iulie variază între 90 de euro pe noapte, micul dejun fiind inclus şi 220 de euro pe noapte pentru o cameră destinată pentru doi adulţi şi doi copii. Pentru Turcia, preţurile pe pachet la un hotel de cinci stele care include transportul cu avionul din Bucureşti, dar şi mâncarea la un hotel situat chiar pe malul mării, în iulie, poate începe de la 550 de euro de persoană. Şi pentru Grecia, agenţiile de turism au nenumărate oferte pentru perioada verii. Pe lângă preţul pentru vacanţa propriu-zisă, doljenii trebuie să scoată din buzunar 45 de euro de persoană dacă doresc să meargă în croaziere pe insulele Kalymnos-Psermos-Plati sau 40 de euro pentru o croazieră în insula Nissyros. Pentru o seară grecească – alţi 45 de euro de persoană, iar pentru un tur al oraşului Kos, de exemplu, alţi 40 de euro. În insulele greceşti, preţurile vacanţelor sunt ceva mai ridicate faţă de partea continentală. De exemplu, pentru demipensiune, pentru doi adulţi, preţurile pleacă de la 580 de euro la câteva mii de euro.
Şi în România ofertele diferă. Pentru şapte zile, la un hotel de trei stele, puteţi găsi oferte de la 372 de lei de persoană, pachetele demipensiune incluzând cazare, mic dejun, prânz sau cină. „Sunt şi foarte multe cereri pentru staţiunile montane, nu foarte aglomerate, unde oamenii preferă să meargă să se odihnească, să se bronzeze la piscine sau ştranduri şi să facă drumeţii pe munte. Pentru aceste concedii, craiovenii nu cheltuiesc mult, cu aproximativ 1.000 de lei petrec mai bine de o săptămână la munte, două persoane. În Poiana Braşov însă, preţurile sunt ceva mai piperate, chiar şi pentru perioada verii. Avem însă şi clienţi care anual ne solicită oferte last-minute şi care au la dispoziţie cinci zile pentru a pleca în concediu. Avem foarte mulţi clienţi care doresc să îşi petreacă concediul în Muntenegru. Este o destinaţie tot mai solicitată de craioveni“, a spus Cristina Stan, agent de turism.

43,8% din români au declarat
că nu vor pleca în concediu

Potrivit datelor colectate de compania de cercetări sociale INSCOP Research, 43,8% din conaționali declară că vor rămâne acasă în această vară, 32,1% vor pleca în concediu, iar aproape 20% nu au luat încă o decizie în această privință. Din rândul persoanelor care aleg să plece din țară în vacanţa de vară, cele mai multe aleg Bulgaria, Spania, Italia, Grecia și Turcia. Cei mai mulți dintre cei care au hotărât să plece de acasă (50,7%) au alocat între 1.000 şi 3.000 de lei pentru vacanța de vară. Peste un sfert (26,3%) se bazează pe mai puțin de 1.000 de lei, iar în jur de 13-14% alocă vacanței peste 3.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS