20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSJU din Severin riscă să rămână fără curent

SJU din Severin riscă să rămână fără curent

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin riscă să rămână fără energie electrică, începând cu luna iulie, din cauza neplăţii către CEZ Distribuţie a facturilor restante în valoare de aproximativ 200.000 de lei, informează rtv.net.

Managerul unităţii spitaliceşti, Doina Borugă, a declarat, miercuri, că această situaţie îngrijorătoare se datorează lipsei de lichidităţi, situaţie generată de arieratele înregistrate, a căror valoare se ridică la aproape patru milioane de lei. „Conturile ne-au fost blocate de Direcţia Generală de Finanţe Publice Mehedinţi. Ne-ar trebui 276.000 de lei pentru a suspenda poprirea făcută şi a putea să efectuăm plăţi curente“, a precizat Doina Borugă.
Potrivit acesteia, singurele soluţii de ieşire din impas pentru SJU din Drobeta Turnu Severin le reprezintă încasarea celor 300.000 lei ce îi datorează Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi pentru serviciile prestate în luna mai şi alimentarea conturilor cu bani de la bugetele Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS