16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObservator turistic la confluența Olt - Dunăre

Observator turistic la confluența Olt – Dunăre

 

Cu câteva zile înainte de Ziua Dunării, organizaţia WWF-România în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt și cu sprijinul comunităților locale a inaugurat miercuri prima infrastructură turistică de la confluența Olt – Dunăre, zonă desemnată recent sit Ramsar de importanță globală.
Infrastructura a fost construită pe terasa Dunării Inferioare, în zona Bălții Geraiului din județul Olt. Balta Geraiului este una dintre cele mai importante zone de acțiune pentru WWF-România. În urmă cu doi ani aici au început o serie de lucrări de reconstrucție ecologică, în urma cărora au fost renaturate peste 950 de hectare de luncă a Dunării, secate în perioada comunismului.
„Infrastructura turistică le oferă turiștilor și iubitorilor de natură posibilitatea să vadă zona reconstruită, să observe în tihnă speciile de păsări și mamifere care trăiesc în apropiere. Fiind o zonă frecventată de turiști, construcția unui astfel de observator își propune să reducă la minim deranjul în rândul păsărilor cuibăritoare în zonă. Această infrastructură face parte dintr-un vis mai mare al nostru, acela de a muta traseul cicloturistic european din drumul național pe terasa Dunării“, a declarat Cristian Tetelea, coordonator proiecte Bazinul Dunării WWF-România.
Acţiunea face parte din proiectul LIFE+ „Conservarea Transfrontalieră a cormoranului mic şi raţei roşii în zone-cheie din România şi Bulgaria“ sau, pe scurt, Frontiere Verzi (Green Borders). În cei patru ani de implementare, proiectul și-a propus să asigure cadrul necesar pentru conservarea transfrontalieră a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunării, în România şi Bulgaria. Au fost îmbunătăţite zonele de reproducere ale raţei roşii şi ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european. 

Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS