3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO bancă britanică va vinde informaţii despre clienţii săi

O bancă britanică va vinde informaţii despre clienţii săi

Banca britanică Barclays va începe din toamnă să vândă altor companii informaţii privind obiceiurile referitoare la cheltuieli a 13 milioane de clienţi, însă acestea vor fi agregate pentru a indica evoluţii ale pieţei, iar persoanele nu vor putea fi identificate pe baza lor.
Barclays a admis, de asemenea, că ar putea transmite astfel de informaţii autorităţilor şi membrilor parlamentului, scrie cotidianul britanic The Guardian.
Instituţia de credit a transmis clienţilor scrisori în care menţionează detaliile pe care le deţine şi le foloseşte. Acestea pot include „imagini ale clientului sau înregistrări vocale ale acestuia“, precum şi comentarii făcute în relaţia cu banca pe reţele de socializare precum Facebook şi Twitter.
Barclays a afirmat că ar putea strânge „informaţii privind locaţia folosind orice detalii despre dispozitive mobile furnizate de client“, sugerând că va putea cunoaşte locul în care se află un client oriunde în lume şi în orice moment.
Banca a asigurat clienţii că toate informaţiile transmise altor companii vor fi agregate pentru a arăta evoluţia pieţei, iar persoanele nu vor putea fi identificate.
Un purtător de cuvânt a declarat că nu se întâmplă „nimic sinistru“.
Barclays transmite scrisori clienţilor care deţin conturi la bancă pentru a-i notifica în privinţa schimbărilor, programate să intre în vigoare de la 9 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS