10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii DIICOT, trimişi după Elodia

Procurorii DIICOT, trimişi după Elodia

Un deţinut al Penitenciarului Craiova, „client“ mai vechi al procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, s-a ales cu un dosar penal şi cu un mandat de arestare pentru trafic de droguri de mare risc după ce asupra sa au fost găsite substanţe psihotrope.
Ioan Mâzgă, de 32 de ani, domiciliat în judeţul Argeş, care execută o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru tâlhărie în Penitenciarul Craiova, a primit un mandat de arestare preventivă pe 13 iunie, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc. Cercetările în acest dosar sunt făcute de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care au cerut arestarea preventivă a inculpatului pentru ca nu cumva acesta să fie eliberat condiţionat înainte de trimiterea sa în judecată.
Ioan Mîzgă nu este însă la prima întâlnire cu procurorii DIICOT din Craiova. Anul trecut, deţinutul a sesizat conducerea Penitenciarului Craiova despre faptul că înainte de a ajunge după gratii a ucis şi îngropat trei femei într-o pădure din Argeş.
După aceea, a mai făcut alte două sesizări, în care susţinea că ştie unde sunt îngropate victimele unor criminali pe care îi cunoaşte, inclusiv locul unde este îngropată Elodia Ghinescu.
De fiecare dată, deţinutul a susţinut că vrea să „colaboreze“ numai cu procurorii DIICOT.
Sesizările deţinutului au fost direcţionate la DIICOT- Structura Centrală, iar de acolo au fost trimise la DIICOT Craiova pentru verificări.
Anchetatorii craioveni nu au avut încotro şi au plecat să verifice locurile despre care vorbea deţinutul şi au făcut săpături, mai ales că în sesizările acestuia erau referiri la persoane aflate pe lista celor căutate ca urmare a dispariţiei, inclusiv Elodia Ghinescu.
Anchetatorii nu au găsit însă nimic, iar în final s-a constatat că sesizările culese din penitenciar au fost făcute de deţinut ca să obţină câteva ieşiri din puşcărie.
Ioan Mâzgă a ajuns acum să fie cercetat într-un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT, cei pe care i-a trimis după Elodia anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS